Ideje ébredezni

Az új hír az, hogy nincs új hír.

Niczky Emőke
2020. 08. 31. 18:36
Corona Virus
Artistic rendition of corona virus
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban döntő fordulatként tálalta néhány médium, hogy az ebola ellen kifejlesztett remdesivir nevű vírusellenes készítmény jól alkalmazható a koronavírusos betegek kezelésében.

Így augusztus végén ez nem szenzáció, hiszen a vírusellenes készítmény már 2020. március 26. óta szerepel a hazai Covid-betegek terápiás protokolljában, közepesen súlyos és súlyos állapotú páciensek kezelésére. Az idén márciusban ugyanis Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére tudományos konzorcium alakult, amelynek feladata volt többek között innovatív terápiák kísérleti kipróbálása is.

Az eredetileg az ebolavírus ellen kifejlesztett szert a Gilead amerikai gyógyszergyártó kiterjesztett hozzáférhetőségű klinikai gyógyszervizsgálat keretében 2020 júniusától bocsátotta a magyar betegek kezelésére. Magyarországon azóta alkalmazzák… Mindezidáig ez az egyetlen koronavírus-ellenes, törzskönyvezett gyógyszerkészítmény.

Az új hír tehát az, hogy a hírben nincs semmi új.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.