Aligha-politikusok

Csak blődségeket tartalmaz a törpepárt később visszavont 11 pontja.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 29. 15:06
SZAB Tmea; KARCSONY Gergely; TORDAI Bence; VRADIN NASZLYI Mrta
Budapest, 2019. oktber 23. Szab Tmea, a Prbeszd trselnke, frakcivezetje beszl, mgtte Karcsony Gergely fpolgrmester, a Prbeszd trselnke (j), Tordai Bence, a Prbeszd orszggylsi kpviselje (j2) s Vradin Naszlyi Mrta (Momentum-DK-MSZP-Prbeszd-LMP), az I. kerlet polgrmestere (b) a prt oktber 23-i, az 1956-os forradalom s szabadsgharc 63. vfordulja alkalmbl tartott megemlkezsn Gncz rpd nhai kztrsasgi elnk III. kerleti szobrnl 2019. oktber 23-n. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiteltelenség és bénázás. Megszokhattuk, hogy a baloldal nem segít a járványkezelésben, sőt inkább hátráltatja. Most a Párbeszédnek sikerült újra lejáratnia magát javaslatcsomagjával és annak visszavonásával.

A 11 pontos elképzelés olyan blődségeket tartalmaz, mint a magánrendezvények és a kulturális események teljes betiltása, a tömegközlekedés használatának jelentős korlátozása vagy a kétméteres távolságtartás rendszeres, minden helyzetben történő betartása. A tüntetések persze – szerintük – megtarthatók. Jól láttuk, milyen tömegnyomort okoz már egy többezres demonstráció is, gondoljunk a színművészetisek október 23-i tüntetésére, ahol egymás hegyén-hátán zsúfolódtak össze a tiltakozók. Az rendben van – szerintük. De hát kell a politikai támasz. Elvégre hetente posztoltak közösségi oldalukon az egyetemi blokád és a tan(ács)köztársaság melletti „kiállásukról”.

A törpepárt csetlés-botlása már a vérbeli baloldali véleményvezérnek, Hont Andrásnak is sok volt, Karácsonyék abszurd viselkedésére úgy reagált: „Látom ellenzéki érzelmű, Karácsonnyal többnyire rokonszenvező idősebb ismerőseimet is, amint felháborodnak, és Karácsonynak tudják be az ötletet. Más fórumokon meg a vásárlási idősáv újbóli bevezetésének szintén párbeszédes javaslata miatt tört ki a népharag.” De a publicista keményen szétszedte a parlamenti képviselőt is, szerinte „Szabó Tímea udvartartása nincs tekintettel semmire. Sem a gyermekek nevelési és társasigényeire, sem a kegyeleti szempontokra.”

A baloldal így aztán kénytelen-kelletlen visszavonja a meggondolatlanságtól átitatott, már-már közhellyé avanzsálódott javaslatát. Ne csodálkozzunk, ha egy második Demszky-korszakra hajazó városvezetést vélünk felfedezni a balliberális főpolgármester képében. Nem képesek Budapest irányítására, népszavazás kezdeményezésével vezetik félre saját szavazóikat, miközben ezt még a törvényi szabályozás sem teszi lehetővé. Síránkoznak Budapest költségvetésén, miközben az közel 28 milliárd forint pluszt könyvelhetett el a második negyedévben. A Lánchíd felújítása nem halad, forgalmi dugótól szenved nap mint nap a főváros. Ezután miniszterelnök-jelöltet állítanának ki. Karácsony Gergelyt, ki mást?

Megfordult a fejükben, hogy alaposan áttanulmányozzák a jogi és az anyagi kereteiket? Hogy alapos programmal álljanak elő saját táborukhoz? Hogy segítsék észszerű megoldásokkal a járvány elleni védekezést? A válasz mindháromnál egyértelmű: aligha.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.