idezojelek

Havas Henrik pökhendi stílusban fitymálta le Szoboszlait

Kapott Nacsa Lőrinc is, mert örülni mert.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Havas Henrik nagyon szereti a focit, bevallása szerint Újpest-szurkoló. Valahogy mégsem sikerült neki örülni azért, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a földkerekség talán legjobb bajnokságába és a világ egyik legnagyobb klubjához szerződött. Természetesen ismerjük a Heti Hetes-beli régi cimborájának Farkasházy Tivadarnak a hírhedt kirohanását, aki pusztán azért, mert nem szereti Orbán Viktort és a mostani kormányt, képes volt az alábbiakat mondani még korábban, az ATV Egyenes beszéd című műsorában: 

„[…] Boldoggá tesz mindig, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját.”

Ezek szerint Havas nem akart lemaradni Farkasházytól, mert Szoboszlait a tőle megszokott pökhendi, fellengzős stílusban fitymálta le, természetesen összekötötte a dolgot egy jó kis kormánypártipolitikus-kritikával, ugyanis nagyon szúrta a szemét, hogy Nacsa Lőrinc örülni mert Szoboszlai sikerének:

„ (…) Amikor Neumann János feltalálta a számítógépet, Bíró a golyóstollat, Bolyai egy új világképet rajzolt fel, aztán egy hazakóborolt magyar feltalálta a C-vitamint, akkor velem együtt a sok kishitű magyar csak legyintett. Puskás három gólt lőtt a BEK-döntőben a Frankfurtnak, kis híján ’38-ban meg ’54-ben megnyertük a futball vb-t, Détári Döme a Német Kupa-döntőben győztes gólt rúgott szabadrúgásból, de ez mind semmi! Szoboszlait leigazolta a Liverpool. Lehet, hogy Karikó Katalin legyőzte a Covidot, legújabban a rákot is, de egy olyan igazi kereszténynek, mint Nacsa Lőrinc, ez mind nudli. Szoboszlait leigazolta a Liverpool! (…) Ha fater még élne, nyilván örülne Szoboszlai sikereinek, csak arra várna, hogy ő is rúgjon három gólt egy BL-döntőben. Na, akkor majd engem is elfog a nemzeti büszkeség, de egyelőre kivárok. Addig is, Nacsa Lőrinc főzzön szarvaspörköltet és hagyja a pi…ba a nemzeti büszkeséget!”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a hozzáállást nekünk nagyon nehéz értelmezni. Szinte csodálkozik az ember, hogy Havas egyáltalán magával szóba áll. Ráadásul súlyos tárgyi tévedést is tartalmaz a kirohanása, ugyanis Puskás Ferenc az 1960-as BEK döntőben nem három gólt rúgott a Frankfurtnak, hanem négyet, csak a rend kedvéért. Azt azonban nem árt, ha tudja, hogy bizony sikerének a magyar emberek legnagyobb része örült, még a focihoz nem értő közeg is elégedetten csettintett. Tehát lehet itt lefitymálni, gúnyolódni, arcoskodni, de mindent egybevetve annyi történt, hogy ezzel a megnyilvánulásával Havas Henrik újból kiállította magáról a bizonyítványt.

Tanár úr! Üljön le, egyes!

Borítókép: Havas Henrik újságíró a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.