idezojelek

Felháborodott az egész Nyugat a vízumügyön

A Nyugat vízumpolitikáját már jól ismerjük ez csupán egy játékszer, egy fegyver, amivel vissza tudnak élni.

Cikk kép: undefined

Aggodalommal tölti el a fejlett Nyugatot, hogy Oroszország nem hosszabbítja meg egy holland újságíró VÍZUMÁT. Igen, így csupa nagybetűvel: VÍZUM.

Aggódnak ők mindenért, amit nem tudnak uralni, amit nem tudnak ellenőrizni. Félnek a szabad véleményektől, félnek a nem általuk irányított társadalmaktól. Bár nyitott társadalomról csacsognak csacskán, valójában kizárólag az általuk kézben tartott gyarmatokban hisznek.

Az sem újdonság, hogy ezek a képmutatók csak addig tartják fontosnak a sajtószabadságot, amíg az nekik kényelmes. Eva Hartog – mert ez a neve a kiutasított újságírónak – története csak azért kapott nagyobb hangsúlyt, mert az amerikai tulajdonú Politico is magáénak mondta a hölgyet. A Politicót felháborította az eset, de hát mi mást tehetnének, ez a dolguk. 

Ugyanakkor az orosz külügyminisztérium szókimondó szóvivője egy egészen más kórképet festett a nőről és az ügyről. Szerinte a Politico sosem akkreditálta az újságírónőt, és különben is, mint mondja (pontosabban írja), tíz év alatt aligha írt többet néhány tudósításnál. 

Nem fogunk mi most innen igazságot tenni, nincs is ilyen célom.Ám szembetűnő ebben az esetben is, hogy a Nyugat mennyire feledékeny. Amikor féltik a sajtószabadságot, akkor ugyanolyan arcátlanok, mint minden más esetben, amikor a kettős mércét alkalmazzák. Nekik az a sajtószabadság, hogy az egyik, másik, harmadik lap embere szabadon járhasson-kelhessen Moszkvában, Oroszországban, de az orosz (szerintük propaganda-) sajtótermékek ne szennyezzék a Nyugatot. 

Tehát a sajtószabadság önmaguk által felkent istenei megmondják, melyik sajtótermék igazi szabad média és melyik propaganda. Ezzel nem pusztán az a baj, hogy ők csak hiszik magukról, hogy a sajtószabadság felkent papjai, hanem az is, hogy teljesen hülyének nézik az olvasót, tévénézőt, a fogyasztót. Ugyanis a „Te ezt ne nézd, mert propaganda!” mondatban az is benne van, hogy te annyira hülye vagy, hogy azt se tudod eldönteni, mi a jó neked.

A lehetőségét is el akarják venni annak, hogy ön, te, mi döntsük el, hogy minket mi érdekel, kinek mit hiszünk el. Ez a véleménydiktatúra uralja a Nyugatot. Ám valójában nem is arról van szó, hogy mit vélnek igaznak, mit gondolnak kamunak, fake newsnak, mi szerintük a propaganda. Az igazság az, hogy félnek, félnek mindentől, amit nem ők tartanak kézben. 

 

És most térjünk vissza a vízumkérdésre! 

Drága nyugati elvtársak, hol volt az aggodalom, amikor a fejlett Nyugat elkezdte korlátozni az orosz turisták beutazását Európába? Elvtárs, érted, ugye: turisták, akik pénzt hoznak az európai vállalkozóknak. Nem Putyin, hanem turista. Az az orosz turista, aki semmit nem tett az ukránok ellen, az az orosz turista, aki többet költ, mint bármely európai vendég. Amikor az ő vízumukat elkezdték Nyugaton korlátozni, akkor miért nem szisszent fel senki, hogy ez nemcsak ruszofób, de unióellenes is?  

És vajon hol volt a Nyugat, amikor a magyarok ellen vízumszankciót vezetett be Amerika egy kisstílű bosszúálló nagykövet ötletére?

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.