Aki távolra néz, az könnyen megbotlik

Magyar Nemzet
2019. 02. 26. 14:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatni, az FTC választása teljesen egybeesik az észérvekkel, hiszen a középszakasz győzteseként a nyolcadik Vienna Capitalst hívta táncba a magyar központú jégkorongbajnokság az Erste Liga negyeddöntőjében, de a második UTE döntése már arról árulkodik, nem csupán vegytiszta szakmai szempontok léteznek.

Persze az is megfelel a papírformának, hogy az újpes­tiek nem a hetedik Gyergyóval, hanem a hatodik Fehévári Titánokkal kívánnak megmérkőzni, hiszen tíz-tizenkét órás erdélyi buszozás helyett Székesfehérvárra másfél óra alatt is eljuthatnak. Így a Debrecen vitte el a Gyergyót, a Csíkszereda és a Brassó pedig megmaradt egymásnak.

Az FTC–Vien­na és az Újpest–Fehérvár párharcban a budapesti csapatok a favoritok, de éppen Fodor Szabolcs, a zöld–fehérek vezetőedzője utalt arra, hogy korai lenne még a folytatást latolgatni. – Ha valaki nagyon távolra néz, az könnyen megbotlik, és mi nem szeretnénk ebbe a hibába esni – jegyezte meg.

A versenykiírás értelmében már a legjobb nyolc között az egyik fél negyedik győzelméig tartanak, s a Debrecen–Gyergyó meccsel már ma meg is kezdődnek a párharcok.

A negyeddöntő párosítása: FTC–Vienna Capitals, UTE–Fehérvári Titánok, Debrecen–Gyergyó, Csíkszereda–Brassó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.