Az FC Barcelona legyűrte városi riválisát

Az éllovas Barcelona két góllal győzött városi riválisa, az Espanyol ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: MTI2019. 03. 30. 21:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ernesto Valverde címvédő gárdája megszakítás nélkül hatodik bajnoki mérkőzését nyerte meg. A csaknem 93 ezer néző előtt rendezett összecsapáson sokáig nem született gól, végül a 71. percben szabadrúgásából – egy védő „közreműködésével” – az Espanyol kapujába került a labda.

A második találatot is a Barca ötszörös aranylabdás klasszisa jegyezte a 89. percben, aki a szezonban minden sorozatot figyelembe véve már 41 találatnál tart. Egyúttal megszakítás nélkül ez a tizedik olyan idénye, amelyben a tétmérkőzéseket tekintve legalább negyven gólt szerzett.

Az argentin sztárnak ez volt a 334. győztes fellépése a La Ligában, ezzel beérte az élen a Real Madrid legendás kapusát, a jelenleg a portugál Porto kapuját őrző Iker Casillast.

La Liga, 29. forduló:

Barcelona-Espanyol 2-0 (0-0)

korábban:

Getafe-Leganés 0-2 (0-0)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.