Bodnár Péter tisztségviselő lett a FIBA-ban

Újra a tűz közelében.

2019. 09. 27. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyáron tisztújítás zajlott a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségben, és az új elnökség a héten Pekingben ülésezett először. Számunkra ez azért érdekes, mert ezen a találkozón Bodnár Pétert, az MKOSZ főtitkárát beválasztották a 3x3-as bizottság tagjai közé. Ezzel Kassai Ervin, a korábbi kiváló játékvezető 1995-ös, technikai bizottságból történő leköszönését követően 24 év után van ismét közvetlen képviselete a magyar szövetségnek a FIBA-ban. A nemzetközi szervezet európai „alosztálya” 2004-ben alakult meg, ott Bodrogváry Iván magyar elnökiségi tag folyamatosan dolgozik, Hartyáni Zsolt is – kisebb megszakításokkal – tagja a Technikai Bizottságnak, ám a sportág legnagyobb kérdései továbbra is a FIBA-ban dőlnek el.

– A FIBA biztosítja a regionális szövetségek költségvetését, azok operatív vezetői a genfi FIBA alkalmazásában állnak több, operatív szempontból kulcsfontosságú pozícióban lévő személlyel együtt – mondja Bodnár Péter.

Ezzel a hangsúly Münchenből Genfbe, pontosabban a Genf melletti Mies-ben lévő FIBA-székházba helyeződött át, így annak érdekében, hogy az MKOSZ érdekérvényesítő képessége még jobb legyen, ott is meg kellett próbálnunk pozíciót szerezni. Nagy szó, hogy sikerült, hiszen több mint két évtizedet vártunk erre, és azt is látni kell, hogy itt 213 tagország jelöltjei közül választanak, és nem 52 közül, mint a FIBA-Europe-nál.

– Rendkívül fontos, hogy a bizottsági tagság révén személyes kapcsolatok alakulnak ki, melyek a sportdiplomáciában sokkal fontosabbak, mint a hivatalos érintkezési formák. Az első eredményekről hamarosan értesül majd a kosaras társadalom és a közvélemény, nem szeretnék előre szaladni… Az adminisztratív feladatok elvégzése után időben megtörténnek majd a bejelentések! – fejtette ki a sportdiplomata.

Nem lenne meglepő, ha ezek a bejelentések arról szólnának, hogy Magyarország otthont adhat a női 3x3-as olimpiai selejtező tornájának. A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmével mindenesetre kivívta arra a részvétel jogát…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.