Játék nélkül győzött a Szolnok, az OSC szoros meccset nyert

Nem utazott el Olaszországba a Szolnok csütörtöki ellenfele, az Ydraikosz, így a magyar csapat 10-0-s győzelemmel kezdte a férfivízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőtornáját. Az OSC Újbuda közben már a második mérkőzését is lejátszotta, ezúttal 12-11-re diadalmaskodott az orosz Szintez Kazany fölött.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 12. 20:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizes sportágakat tömörítő európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint így a görög együttes, illetve a budapesti viadalról hiányzó Enka Istanbul nem szerepelhet az Eurokupában, ahová a BL-főtáblára jutó két csapaton kívül az összes többi átkerült volna.

A BL-selejtezőben Olaszországban és Budapesten is két-két csoportban zajlanak a küzdelmek, a vasárnapi helyosztókon a négy csoportgyőztes játszik majd a két főtáblás helyért. Siracusában a Szolnok, Budapesten az OSC szerepel.

– Nem tudjuk az okát, miért nem jöttek, de a sorsoláshoz nem nyúltak, vagyis csak pénteken kezdünk játszani – nyilatkozott Kovács István, a szolnokiak szakmai igazgatója az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: a csapat célja egyértelműen a főtáblára kerülés.

– Úgy gondolom, jó csapatunk van, több napja ideális körülmények között edzünk, jó idő van, süt a nap, nyitott uszodában vagyunk – mondta. Hangsúlyozta, nem lesz könnyű dolguk, mert jó ellenfelekkel kerültek össze. Kovács István arról is beszélt, hogy a siracusai csoport csapatait a koronavírus-járvány miatt elszigetelték a külvilágtól, csak az edzések és a mérkőzések miatt hagyhatják el a szállodát.

Eredmény, BL-selejtező:

A2 csoport (Siracusa):

Szolnoki Dózsa–Ydraikosz (görög) 10-0 – megállapított eredmény

A Szolnok további programja:

péntek: Szolnoki Dózsa–Pays d’Aix (francia) 14.00

szombat: Szolnoki Dózsa–Mladost Zagreb (horvát) 18.00

Izgalmas meccsen nyert az OSC

Második mérkőzését is megnyerte a házigazda OSC a férfivízilabda Bajnokok Ligája budapesti selejtezőtornáján: Varga Dániel együttese csütörtökön izgalmas összecsapáson 12-11-re győzött az orosz Szintez Kazany ellen.

A magyar csapatban Burián Gergely és a csapatkapitány Erdélyi Balázs is négy gólt szerzett, utóbbi a szerdai nyitónapon még nem tudott játszani.

Eredmény, BL-selejtező, B1 csoport (Budapest):

OSC–Szintez Kazany (orosz) 12-11 (2-1, 5-5, 2-2, 3-3)

a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi, Burián 4-4, Hárai 2, Tóth M., Dala 1-1

szerdán játszották: OSC–Tourcoing (francia) 12-9

pénteken játsszák: OSC–Terrassa (spanyol) 19.00

szombaton játsszák: OSC–Radnicki Kragujevac (szerb) 19.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.