Sopronban vasárnaptól folytatódik az Euroliga buborékja

A FIBA döntése szerint a török Galatasaray a jövő héten lejátssza a magyar bajnok elleni meccseit.

Magyar Nemzet
2020. 12. 07. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sopron Basket volt a házigazdája a női kosárlabda Euroliga buborékjának a múlt héten. A magyar bajnok remekül kezdett, legyőzte két francia riválisát, a Bourges-t és a Landes-t is, ráadásul a klub sportdiplomáciai sikereket is aratott. Az egyik éppen a buborékkal kapcsolatos, a FIBA ugyanis maradéktalanul elégedett volt a rendezéssel, a másik pedig az, hogy a nemzetközi szövetség Sopronnak, és ezzel nagy részt a klubnak ítélte a jövő nyári U20-as női Európa-bajnokság rendezésének a jogát is.

 

A múlt heti buborék azonban mégsem lehetett tökéletes, mivel a csoport negyedik tagja, a török Galatasaray pozitív koronavírusos esetek miatt nem tudott csatlakozni. Hosszas egyeztetések után a FIBA vezetői úgy döntöttek, hogy a Sopron Basket és a Galatasaray részvételével december 13-tól, vasárnaptól Sopronban folytatódik a buborék. Ebben a magyar bajnok és a Galatasaray mindkét csoportmérkőzését lejátssza a jövő héten, kedden és csütörtökön 14.30 órától. A kora délutáni időpont oka a televíziós közvetítés, ugyanis az M4 Sport mindkét találkozót élőben közvetíti.

A januári folytatás pontos időpontjáról és helyszínéről később határoz a FIBA.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.