Előkelő helyre ugrott előre a ranglistán a Sopron Basket

A magyar bajnoki címvédő a hetedik helyről a másodikra ment előre az FIBA szerint.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 20:11
null
Fegyverneky Zsófia Briann January-val ünnepel, a háttérben Gabby Williams, ők hárman jövőre is együtt játszanak majd Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kosárlabda Euroligában a jövő héten rendezik a csoportok második buborékját. A Sopron Basket jó helyzetben várja a folytatást, ugyanis december elején és közepén a saját rendezésű buborékjaiban legyőzte két francia ellenfelét, a Landest és a Bourges-ot, majd kétszer a török Galatasarayt is. A Bourges-ban sorra kerülő következő körben így csak a két francia ellen kell játszania, és egy győzelemmel már matematikailag is biztossá válna a továbbjutása, amelyre még két vereséggel is jó esélye van.

 

Briann Januaryval ünnepel, a háttérben Gabby Williams, ők hárman jövőre is együtt játszanak majd
Fotó: fiba.com

 

A FIBA hétfőn nyilvánosságra hozta az Euroliga aktuális erőviszonyait tükröző rangsorát, amelyen a Sopron Basket az előkelő második helyet foglalja el. Ez tényleg roppant előkelő helyezés, ugyanis az orosz sztárcsapat, a Jekatyerinburg elsősége tulajdonképpen nyilvánvaló. A magyar bajnoki címvédő a legutóbbi ranglistához képest öt helyet ugrott előre. A nemzetközi szövetség ezt így indokolja:

„A legutóbbi két teljes szezonban a Sopron mindkétszer bejutott a Final Fourba, és a mostani 4-0-ás szuper rajt alapján ezúttal is messzire juthat. Élvezte és kihasználta a hazai pálya előnyét, a Bourges, a Basket Landes és a Galatasaray kétszeri legyőzése lenyűgöző teljesítmény volt, amiért jár az elismerés Gáspár Dávid vezetőedzőnek. Emellett Tina Krajisnik az egyik leginkább alulértékelt játékosa az egész mezőnynek, most sokat beszélnek róla. A klub ráadásul további fejlődés előtt áll, miután meghosszabbította két amerikai ásza, Briann January és Gabby Williams szerződését a 2021–2022-es szezonra is.”

A soproniaknál is nagyobbat, hat helyet ugrott előre a Lyon ASVEL Féminin, amely a harmadik a ranglistán. Ennek a klubnak a tulajdonosa egyébként Tony Parker, a franciák legendás, négyszeres NBA-bajnok, 2019-ben visszavonult kosárlabdázója. A negyedik az USK Praha, amely a második helyről csúszott le idáig, és csak az ötödik a török sztáregyüttes, a Fenerbahce.

A Sopron Basket a jövő héten, január 18-án 20 órakor a Bourges, január 22-én pedig a Basket Landes ellen lép pályára, és zárja ezzel a csoportkört.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.