Marozsán célok kitűzése nélkül lett az elmúlt évtized legjobbja

Nagy megtiszteltetésnek tartja Marozsán Dzsenifer, hogy ő lett az elmúlt évtized legjobb női labdarúgója és irányítója is a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél.

Forrás: MTI2021. 02. 05. 17:58
MAROZSÁN Dzsenifer
Bilbao, 2020. augusztus 23. Marozsán Dzsenifer, az Olympique Lyon (b) és Sydney Lohmann, a Bayern München játékosa a nõi labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében Bilbaóban 2020. augusztus 22-én. Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Javier Soriano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti születésű játékos az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, elsősorban azért futballozik, mert szereti a játékot, a célokat előzetesen nem tűzi ki, mindig csak az előtte álló feladatra koncentrál és a következő mérkőzést akarja megnyerni.

– Valóban rosszul érzem magam, ha csak egyetlen edzést is ki kell hagynom, de profi labdarúgóként szerintem másképpen nem lehet gondolkodni – jelentette ki a 28 éves támadó, aki szerint néhány év még biztosan van a pályafutásában, és elégedett a mostani életével.

Marozsán Dzsenifer (balra) a Bayern München elleni BL-negyeddöntőben 2020-ban
Fotó: MTI/EPA/AFP/Javier Soriano

Az olimpiai bajnok, 98-szoros német válogatott futballista beszélt arról, hogy nehéz lenne még egy olyan klubcsapatot találnia, mint a francia Olympique Lyon, amellyel négyszer nyerte már meg a Bajnokok Ligáját. Hozzátette, egyesületének is sokat köszönhet.

Marozsánt az IFFHS januárban választotta meg az évtized legjobb irányítójának a nőknél, kedden pedig a norvég Ada Hegerberget és a francia Wendie Renardt megelőzve az évtized legjobb női játékosa is ő lett. Marozsán ötszörös BL-győztes – egyszer a Frankfurttal diadalmaskodott – 2016-ban, 2018-ban és 2020-ban pedig ő volt az év legjobb játékosa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.