Potyogtak a magyar csatár könnyei Ronaldinho miatt

Akár az Európa-bajnokságra is készülhetne a Honvéd csatára, Balogh Norbert, aki azonban nem tudta beverekedni magát Marco Rossi válogatottjába. Ennek ellenére van már egy felejthetetlen élménye 2021 nyaráról: a menyasszonyával Dubaiban nyaralt, ahol a gyerekkori bálványa, Ronaldinho is a társaságába került.

Magyar Nemzet
2021. 06. 10. 9:33
null
Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal sikerrel vívta meg a kiesés elleni harcot az NB I-ben Balogh Norbert a Honvéddal, ráadásul a 26 bajnokin szerzett tíz találatával ő lett a kispestiek házi gólkirálya. A kétszeres válogatott csatár azonban nem került képbe a válogatott Eb-keretének kihirdetésekor, így szabadon szervezhette a nyári programját. Azt viszont aligha hihette, hogy a dubai nyaralás öt-tíz perce Ronaldinho társaságában zajlik majd.

– Életem legemlékezetesebb nyaralásán vagyok túl, és ezt nem azért mondom, mert a menyasszonyommal az Arab Emírségekben, Dubaiban jártunk – mesélte a Nemzeti Sportnak Balogh Norbert. – Találkozhattam gyerekkori bálványommal, Ronaldinhóval! Először nem is vele, hanem a testvérével futottam össze, elmondtam, ki vagyok, és megkérdeztem, tudna-e segíteni abban, hogy az öccsével is találkozzak. Azt felelte, ír egy sms-t, melyik szállodában lesznek, és ott összefuthatunk.

– Hát, mit mondjak, nehéz szavakba önteni, mit éreztem abban a pillanatban, amikor Ronaldinho ott állt előttem! – folytatta Balogh. – Nagyjából tízéves korom óta csodálom őt, amikor csak rá gondolok, mindig a mosolygós arcát látom magam előtt. Hihetetlenül jó futballista volt, aki szórakoztatta az embereket, ugyanakkor ezt nem öncélúan tette.

A 25 éves magyar csatár kihasználta, hogy korábban két-három évet Olaszországban, Palermóban is eltöltött, így olaszul is tudott néhány szót váltani a brazil aranylabdással, aki egykor az AC Milan futballistája is volt – de az talán nem meglepő, hogy a Barcelona mezét íratta alá vele.

– Ronaldinho bátyjával angolul beszéltem, vele olaszul, nagyjából öt-hat percet – árulta el Balogh. – Azt mondtam neki, miközben potyogtak a könnyeim: hihetetlen, hogy itt állsz előttem, a példaképem vagy és miattad kezdtem el futballozni! Természetesen egy világsztárra mindenhol felfigyelnek, sokan lettek körülötte, ő pedig beült egy autóba, úgy kellett utánasietnem, hogy aláírassam vele az előző nap vásárolt Barcelona-mezt.

A Balogh Norberttel készült teljes interjú a Nemzeti Sport oldalán olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.