Ancelotti elismerte, a Real azt kapta, amit érdemelt

Carlo Ancelottit, a Real Madrid vezetőedzőjét feldühítette, hogy csapata kikapott az Espanyol otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 10. 04. 11:23
RCD Espanyol - Real Madrid
A háromszoros BL-győztes edző nehéz meccsre számít Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finoman szólva sem kellemes hetet hagyott maga mögött a Real Madrid. A fővárosiakat kedden a Sheriff tréfálta meg a Bajnokok Ligájában, majd vasárnap az eddig az idényben nem túl veretes teljesítményt nyújtott Espanyol is kifogott rajtuk, a barcelonai együttes 2-1-re győzte le őket. Carlo Ancelotti mestert főleg az utóbbi vereség aggasztotta.

– Rosszul játszottunk, ennél többet nem nagyon lehet mondani. Egy kész tervvel kezdtük a meccset, de nem voltunk elég nyugodtak, hogy kitartsunk mellette. A bekapott gól után nagy lett a kavarodás. Ez volt az eddigi legrosszabb mérkőzésünk az idényben.

Az olasz vezetőedző szerint játékosai attitűdje változott meg.

– A válogatott szünet alatt muszáj lesz kezdenünk valamit a helyzettel, és rájönni, hogy a csapat attitűdje miért változott meg egy hét alatt. Ezt ma vettem észre. Nem voltunk elég agresszívek, elveszítettük a párharcokat – magyarázta.

Ancelotti azt is hozzátette, ilyen teljesítményért nem járt nekik pont.

– Megérdemeltük a vereséget. Túl későn reagáltunk, szervezetlenek voltunk. Pedig világos tervünk volt, de most nem fogom elárulni, hogy mi – tette hozzá a 62 éves szakember. – Kicsit aggódunk, mert nem jellemző ránk, hogy zsinórban két meccset veszítsünk el.

La Liga, 8. forduló: 
Espanyol–Real Madrid 2-1
gólszerzők: De Tomás (17.), Aleix Vidal (60.), ill. Benzema (71.)

A borítóképen: Carlo Ancelotti az Espanyol elleni spanyol bajnokin. Fotó: EPA/Enric Fontcuberta

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.