Az MLSZ két évre kitiltotta a beazonosított balhézókat

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) büntetésként két évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától azokat a rendbontó szurkolókat, akiket a biztonsági szolgálatnak a helyszínen sikerült azonosítania a szeptember 2-án játszott Magyarország–Anglia világbajnoki selejtezőmérkőzés után.

Magyar Nemzet
2021. 10. 14. 20:28
Budapest Puskás Aréna 20210902 Magyarország Anglia VB selejtező labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptemberi, Puskás Arénában rendezett Magyarország–Anglia (0-4) meccsen többen a magyar drukkerek közül az angol találatok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek. A nemzetközi szövetség (FIFA) a történtek miatt két zárt kapus meccsre ítélte a válogatottat – ebből az egyiket két évre felfüggesztette –, a magyar szövetségre pedig 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot rótt ki a FIFA.

Büntetett az MLSZ is: Sipos Jenő, a hazai szövetség szóvivője elmondta az MTI-nek, hogy a helyszínen beazonosított rendbontókat két évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától, azoknak a renitens drukkereknek az esetében pedig, „akiknél a helyszíni azonosítás nem volt megoldható”, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség pedig több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján nyomoz tovább.

A válogatott azóta már lejátszotta az egy zárt kapus találkozóját, valamint az Anglia elleni idegenbeli találkozót is. Utóbbin a Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. Egy szemtanú szerint viszont nem szidalmazás volt a kiváltó ok, hanem a térdelést elutasító molinó miatt kezdődött a rendőrségi akció.

A borítóképen: Magyar szurkolók Fotó: Mirkó István

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.