Messi lobbija hatásos lehet, Lewandowski megkapja az Aranylabdát?

Pascal Ferré, az Aranylabdát megalapító sportlap, a France Football főszerkesztője nem tartja kizártnak, hogy Robert Lewandowski utólag megkapja a 2020-as elismerést.

Magyar Nemzet
2021. 12. 01. 13:58
2021 Ballon d'Or
epa09611590 Bayern Munich striker Robert Lewandowski addresses the audience after receiving the 2021 Striker of the Year award during the 2021 Ballon d'Or ceremony at Theatre du Chatelet in Paris, France, 29 November 2021. EPA/YOAN VALAT Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg szurkoló, volt futballisták és szakértők két egymás utáni évben, 2020-ban és 2021-ben is Robert Lewandowskinak ítélték volna oda az Aranylabdát, azonban a Bayern München gólgyárosa mindkét alkalommal lemaradt az elismerésről. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a díjátadót, az idei Aranylabdát pedig hétfőn kapta meg.

A Paris Saint-Germain futballistája köszönőbeszédében nem felejtette el megemlíteni a második helyen végzett lengyel játékost, sőt, mondhatjuk lobbit indított el azért, hogy Lewandowskinak adják át a neki járó Aranylabdát: – Mindenki tudja és egyetért abban, hogy te voltál a győztes a tavalyi évben. Úgy gondolom, a France Footballnak oda kellene adnia neked a 2020-as Aranylabdát. Megérdemled, hogy neked is legyen otthon egy belőle – jelentette ki Messi.

A hétszeres győztes argentin szavai eljutottak az Aranylabdát megalapító France Football lap főszerkesztőjéhez is. Pascal Ferré a német Watsonnak adott nyilatkozatában nem zárta ki, hogy Lewandowskit utólag megjutalmazzák.

– Amit Messi mondott Lewandowskiról, az kedves és okos gondolat volt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem kell elsietnünk ezt a döntést. Elgondolkodunk rajta, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk az Aranylabda odaítélésének hagyományait sem, hiszen az egész voksoláson alapul.

Borítókép: a díjátadó ünnepségen (Fotó: EPA/YOAN VALAT)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.