Végképp dugába dőlt a foci-vb kétéventi megrendezésének terve?

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) hamarosan visszavonhatja azon terveit, hogy kétévente világbajnokságot rendezzen.

Magyar Nemzet
2022. 03. 04. 11:47
al-Kor, 2019. december 17. Az al-Bajt Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike a fõvárostól, Dohától mintegy 50 kilométerre északra fekvõ al-Korban 2019. december 17-én. Az elhúzható tetejû stadionban 60 000 ülõhely várja a szurkolókat. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre kisebb az esélye, hogy megvalósul a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség azon terve, hogy sűrítsék a világbajnokságok megrendezését. A megszokott négy év helyett kétévente tartanák meg a futballünnepet.

A FIFA fejlesztési testületét vezető Arséne Wenger kardoskodott a projekt mellett, azonban számos futballista, illetve az európai és dél-amerikai labdarúgó-szövetségek határozottan elutasították a felvetést. Nem szeretnék még inkább kizsigerelni a játékosokat a profitmaximalizálás érdekében.

A nemzetközi szövetség az ellenkezések ellenére is kiállt a terve mellett, azonban úgy tűnik, már ők is elfogadták, hogy nem valósul meg. Erről az európai szövetséget vezető Aleksander Ceferin beszélt egy csütörtöki rendezvényen:

– A futball-világbajnokság megrendezése kétévente semmilyen szempontból nem megvalósítható terv. Örülök, hogy végre a FIFA is megértette ezt. Tegnap egyeztettem erről a FIFA elnökével (Gianni Infantino – a szerk.). Nem állíthatjuk, hogy a többi kontinensen nincs lehetőség a labdarúgás fejlesztésére, de összefogásra van szükségünk ehhez, és nem úgy kell elérni ezt, hogy eközben az európai és dél-amerikai szövetségeket károsítjuk. Folyamatosan egyeztetünk, de az én meglátásom szerint a kétéventi vb-rendezés terve már lekerült az asztalról. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megoldást találunk a FIFA-val – tette hozzá az UEFA-elnök.

Borítókép: Az al-Bajt Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.