Feszült végjáték, egymásnak ugrott a két edző

A Diósgyőr elkerülte az újabb pontvesztést a labdarúgó NB II-ben: a miskolci csapat Könyves Norbert 94. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert Dorogon, így továbbra is feljutó helyen áll.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 19:16
20210527 Miskolc fotó: Kozma István KI DVTK sajtótájékoztatóján bemutatkozik Kondás Elemér, borsodi szakember, a DVTK új vezetőedzője. KÉPEN: Kondás Elemér DVTK vezetőedzője Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr az elmúlt hetekben nem mutatott jó formát az NB II-ben: a legutóbbi négy fordulóban három vereséget is elszenvedett a miskolci csapat, így veszélybe került az egyértelműen célként kitűzött feljutás, a Szeged és a Kecskemét is felzárkózott a DVTK közvetlen közelébe.

S a miskolciak a 31. fordulóban ismét közel kerültek a pontvesztéshez, a 13. helyen álló Dorog hazai pályán sokáig tartotta a 0-0-t esélyesebb ellenfelével szemben.

A 94. percben azonban egy szöglet utáni kavarodás végén az ötszörös válogatott támadó, Könyves Norbert a kapufa segítségével megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját. A Dorognak már ideje sem nagyon akadt a válaszra.

A hazaiak vezetőedzője, Fenyvesi László és a DVTK trénere, Kondás Elemér az ilyenkor megszokott kézfogás helyett kis híján ölre ment egymással a lefújás után.

Fenyvesi nyilatkozata alapján a meccset eldöntő gól lehetett a vita tárgya:

– Két húsz év alatti, saját nevelésű helyi játékossal a pályán is megszorongattuk a Diósgyőrt, de az utolsó percben egy nyilvánvaló kezezést követően elveszítettük a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatom hozzáállására.

A mérkőzés végjátéka...

Győzött a másik két dobogós is: a listavezető Vasas szűk egy óra után, a csereként beküldött Radó András góljával törte fel először a kieső helyen álló III. Kerület védelmét, és végül 3-0-ra nyert, míg a Szeged Horváth Krisztofer büntetőből lőtt góljával győzte le a Csákvárt. A feljutásra még reális eséllyel pályázó csapatok közül egyedül a Kecskemét nem nyert a hét közi fordulóban, amely 2-2-es döntetlent játszott a Nyíregyháza ellen Balmazújvárosban.

NB II, 31. forduló

Dorog–DVTK 0-1

III. Kerület–Vasas 0-3

Győr–Szolnok 4-1

Szentlőrinc–Budaörs 1-1

Budafok–Pécs 2-0

Békéscsaba–Siófok 4-1

Szeged–Csákvár 1-0

Tiszakécske–Ajka 4-1

Haladás–Soroksár 0-1

Nyíregyháza–Kecskemét 2-2

Az élcsoport állása: 1. Vasas 68 pont, 2. DVTK 61, 3. Szeged 59, 4. Kecskemét 56.

A 38 fordulós bajnokság végén az első két helyezett jut fel az NB I-be.

Borítókép: Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője (Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.