Izrael ellen fejezi be női csapatunk az Európa-bajnokságot

Franciaországot a várakozásoknak megfelelően simán, 19-9-re legyőzte a magyar női vízilabda-válogatott a Splitben zajlót Európa-bajnokságon, és az ötödik helyért pénteken Izrael ellen zárja a tornát. A férfiak csütörtökön Spanyolországgal játszanak a döntőbe jutásért.

Novák Miklós (Split)
2022. 09. 07. 18:44
Garda Krisztina
Garda Krisztina Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első két támadását még kihagyta női válogatottunk, utána aztán beindult a gépezet. A franciák 4-0 után szépítettek, aztán kicsit ránk ijesztettek, mert feljöttek 9-6-ra, ami után még támadhattak is. Aztán ismét helyreállt a világ rendje, a mieink sorra szerezték a gólokat, Garda Krisztina egymaga hatot, és végeredményben 19-9-re nyertek.

A következő mérkőzésen Izrael kisebb meglepetésre 15-8-ra legyőzte Horvátországot, így az ötödik helyért nem a házigazdával játszunk másodszorra az Eb-n, hanem a vízilabdában egyre életerősebb Izraellel.

– A franciák sokkal keményebb ellenállást fejtettek ki, mint eddig bármikor, mi pedig csalódottan játszottunk. Bár a kilenc kapott gól sok, de nem lehetek elégedetlen, mert a fiataljaink jól játszottak, és a tapasztaltabbak is hozzátették a magukét – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, az 5–8. helyért:
Magyarország–Franciaország 19-9 (6-2, 4-4, 6-2, 3-1), magyar gólszerzők: Garda 6, Parkes, Szilágyi, Gurisatti, Farkas, Máté, Leimeter 2-2, Dömsödi 1.
Izrael–Horvátország 15-8.

Az elődöntőben:
Görögország–Olaszország 12-9
Spanyolország–Hollandia 10-7

Borítókép: Garda Krisztina volt a csapat legjobbja hat góllal (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.