A vb botrányos játékvezetője a barcelonai derbin is főszereplő volt

Antonio Mateu Lahoz játékvezető került a reflektorfénybe a La Liga barcelonai derbijén is. A katari vb botrányos hírű spanyol játékvezetője kiosztott 14 sárga és két piros lapot, plusz visszavont egy harmadikat a végül 1-1-es döntetlenre végződött Barcelona–Espanyol rangadón.

Magyar Nemzet
2022. 12. 31. 16:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kiakadt Antonio Mateu Lahoz játékvezetőre a katari vb-n, aki Argentína Hollandia elleni negyeddöntőjén teljesen elvesztette a kontrollt a pályán zajló események felett, 18 sárga és egy piros lapot osztott ki a meccsen. – A FIFA-nak muszáj önvizsgálatot tartania, nem küldhet olyan játékvezetőt egy ilyen meccsre, aki nem tud felnőni a feladathoz – nyilatkozta néhány hete Messi Lahozról, akit utána haza is küldtek a vb-ről.

Hogy aztán a La Liga vb utáni első fordulójában (az idénybeli 15.-ben) egyből megkapja a legnagyobb rangadót, a Barcelona–Espanyol derbit. Feszült volt a meccs, a szokásosnál is feszültebb, mivel a vendégek sérelmezték, hogy a korábban rá kirótt eltiltása ellenére pályára léphetett.

Pelé halálhíre azért az egymással szemben álló feleket is összehozta, a Nou Campban összegyűlt 88 ezer néző és a csapatok adóztak a brazil legenda emléke előtt:

Végül nem Lewandowski tört borsot az Espanyol orra alá, ő ugyanis kihagyott két nagy helyzetet is, ellenben a 7. percben Marcos Alonso már megszerezte a vezetést a Barcának. Szünet után a katalánok el is dönthették volna a meccset, ám kihagyták a helyzeteiket. S milyen a futball? Az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat.

Joselu a semmiből összehozott egy tizenegyest az Espanyol számára, amelyet a 73. percben ő maga értékesített. Miután 1-1-re módosult az eredmény, végképp elszabadultak az indulatok, aminek három piros lap lett az eredménye, melyből egyet végül visszavont Lahoz játékvezető.

Először a 77. percben Jordi Alba jutott a kiállítás sorsára: egy sárga birtokában addig reklamált Lahoznál, mire megkapta a második lapját is. A 80. percben Vinícius Sousa állt ki az Espanyolból, miután ártalmatlan szituációban fellökte Lewandowskit. Utána Cabrera sípszó után hátba rúgta a lengyelt, amiért ő is megkapta a második lapját, ami így már pirosat ért. Csakhogy a VAR segítségével Lahoz ezt visszavonta, így az Espanyol játékosa megúszta a kiállítást.

Az eredmény viszont már nem változott, az 1-1 a Barcelona számára csalódást keltő. Ugyan maradt az élen a katalán csapat, de elvesztette a pontelőnyét a pénteken duplájával nyerő Real Madriddal szemben.

La Liga, 15. forduló:

Szombati program:
FC Barcelona–Espanyol 1-1
Real Sociedad–Osasuna 2-0
Villarreal–Valencia 2-1

Korábban játszották:
Real Valladolid–Real Madrid 0-2
Cádiz–Almería 1-1
Celta Vigo–Sevilla 1-1
Getafe–Real Mallorca 2-0
Atlético Madrid–Elche 2-0
Real Betis–Athletic Bilbao 0-0
Girona–Rayo Vallecano 2-2

Borítókép: Nagy volt a csata a barcelonai derbin (Fotó: Twitter/FC Barcelona)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.