Alcaraz sérülése kiújult, de nagyon akar teniszezni

Cameron Norrie nyerte a férfiteniszezők Rio de Janeiró-i ATP 500-as viadalát. A brit teniszező a döntőben szett- és brékhátrányban volt Carlos Alcaraz ellen, ám meg tudta fordítani a mérkőzést a sérüléssel küzdő spanyol ellen. Alcaraz az idény eleji kihagyása után után nagyon nem szeretne újra szünetet tartani, de lehet, hogy kénytelen lesz.

2023. 02. 27. 8:25
JARRY, Nicolás; ALCARAZ, Carlos
Rio de Janeiro, 2023. február 26. A spanyol Carlos Alcaraz a chilei Nicolas Jarry ellen játszik a Rio de Janeiróban zajló salakpályás férfi tenisztorna elõdöntõjében 2023. február 26-án. MTI/EPA/EFE/Andre Coelho Fotó: MTI/EPA/EFE/Andre Coelho
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hét alatt másodszor vívott egymás ellen tornadöntőt Carlos Alcaraz és Cameron Norrie. Buenos Airesben a spanyolok korábbi világelsője emelhette magasba a trófeát, a magyar idő szerint hétfő hajnalban véget ért Rio de Janeiró-i döntőben viszont a brit teniszező visszavágott. Igaz, ebben szerepet játszott Alcaraz kiújult sérülése is.

Cameron Norrie nyert Carlos Alcaraz ellen
Norrie kihasználta, hogy Alcaraz nem volt százszázalékos állapotban (Fotó: MTI/EPA/EFE/Andre Coelho)

A spanyol teniszező a tavalyi évet világelsőként zárta, ám sérülés miatt lemaradt az év végi világbajnokságról, majd az idei Australian Open is nélküle zajlott. Alcaraz februárban visszatért a pályára, és első nyolc meccsét meg is nyerte. Úgy tűnt, komoly probléma nélkül talált vissza a domináns formájához.

Csakhogy Carlos Alcaraz sérülése, amely miatt a melbourne-i tornát is kihagyta, kiújult a riói döntőben. Pedig a spanyol jó úton haladt a tornagyőzelem felé, szett- és brékelőnyben volt Norrie ellen, s közel járt a második játszmában ahhoz, hogy zsinórban hat játékot megnyerjen.

– Megvolt rá az esélyem, hogy megnyerjem a döntőt, de nem tudtam megcsinálni a második bréket. Ha pedig az ember elszalasztja az esélyeit, akkor nagyon nehéz legyőznie egy ilyen jó játékost – mondta a döntő után a vereség és a sérülés ellenére optimista Alcaraz.

Alcaraz nagyon akar teniszezni

A harmadik játszmában többször ápolták a spanyolt, de hiába biztatta a döntő feladására a stábja, Alcaraz kitartott, sőt reális esélye volt a győzelemre is, de végül hiábavalónak bizonyult az erőfeszítése, Norrie nyerte a finálét.

Alcaraz így nem tudta befogni pontszámban a világranglista élén Djokovicsot, aki ezen a héten, Dubajban játszik először versenyen az Australian Openen aratott sikere óta. Alcaraz elvileg Acapulcóban lépne pályára.

– Nagyon szeretnék odamenni, és játszani a mexikói szurkolók előtt – mondta Alcaraz, hozzátéve, hogy a döntést az orvosával és a fizioterapeutájával közösen fogják meghozni. Sejthető, hogy ki melyik álláspontot fogja képviselni.

Norrie az év legjobbja?

Cameron Norrie kiválóan kezdte az évet, az Australian Open két döntőse, Novak Djokovics és Sztefanosz Cicipasz mellett ő az egyetlen játékos, aki 2023-ban már több mint ezer ranglistapontot szerzett.

Sőt, a megnyert meccsek számát tekintve Norrie vezeti a rangsort, hiszen tizennyolc találkozót nyert már idén.

– Nagy csata volt, bármelyikünk nyerhetett volna, de ma én tudtam egy kicsivel többet futni – foglalta össze a meccset a balkezes brit teniszező, aki azt is elmondta: a meccs közben nem is tűnt fel neki, hogy ellenfele sérüléssel küzd.

Borítókép: Ha Carlos Alcaraz pályára léphet, az garancia a látványos teniszre (Fotó: MTI/EPA/EFE/Andre Coelho)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.