Csercseszov szerint most nincs jelentősége, hogy nem nyert a csapata

A Ferencváros és a Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott egymással pénteken, a labdarúgó NB I 22. fordulójának nyitómérkőzésén. A zöld-fehérek vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov és játékosa, Sigér Dávid úgy látja, egy meg nem adott gól teljesen megváltoztatta a meccs képét. A vendégeket irányító Kuttor Attila szerint csapata nyerhetett is volna a címvédő otthonában.

Magyar Nemzet
2023. 03. 04. 8:21
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Debrecen, 2023. február 26. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 26-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokságot utcahosszal, 17 ponttal vezeti a Ferencváros, így egy-egy döntetlen aligha sodorja veszélybe a címvédését. Ugyanakkor aggasztó lehet Sztanyiszlav vezetőedző számára, hogy csapata idén mindössze a mérkőzései felét tudta megnyerni, pénteken hazai pályán a Mezőkövesd ellen is csak 1-1-et ért el. A sérülésektől tizedelt FTC-re pedig most nagy kihívás vár, csütörtökön az Európa-liga nyolcaddöntőjében a német Bayer Leverkusennel találkozik a magyar rekordbajnok. Csercseszov úgy látja, az El-mérkőzés szempontjából az újabb döntetlennek nincs jelentősége, és rámutatott, mi vezetett a Fradi pontvesztéséhez.

– Jól kezdtük a mérkőzést, szereztünk egy gólt, majd egy másodikat is, de azt érvénytelenítették. Előfordul, hogy ez lélektanilag visszafogja a játékosokat. Ezután egy kontrából az ellenfelünk egyenlített. Sok energiát fektettünk a mérkőzésbe, cserébe mégis kevés pontot szereztünk. Nehéz mérkőzésre számítottam, az NB I-ben mindig kemény meccsek zajlanak, ráadásul a Mezőkövesd nagyon jó formában van, a téli szünet óta nem vesztett mérkőzést. A fiúk ma mindent beleadtak, hibáztak is olykor, ami benne van a futballban. Sajnos csak döntetlent értünk el, de a Leverkusen elleni mérkőzés szempontjából nincs jelentősége, hogy ma nem nyertünk – nyilatkozta a mérkőzést követően a Ferencváros vezetőedzője.

 

Sigér Dávid a mesteréhez hasonlóan értékelt, elmondta, Adama Traoré a 14. percben érvénytelenített gólja rányomta a bélyegét a házigazda további teljesítményére.

– Nagyon jól kezdtük a meccset, és úgy éreztem, hogy megfogta a csapatot fejben, hogy elvették a második gólt. A Kövesdnek feléledtek a reményei, ébresztő volt a csapatnak, hogy gyorsan elmehet a meccs, de így kapott még egy sanszot. Biztosan jogosan érvénytelenítették a gólt, de nekünk szabadott volna ilyen könnyen kiengednünk a kezünkből a mérkőzést. Nem érdemtelen, hogy a Kövesd remekül szerepel az idényben, jól csinálnak valamit, készültünk is rá. Úgy éreztem, hogy többet tettünk ma a győzelemért, de a befejezéseknél nem voltunk elég élesek. A gondolataink már sokszor az Európa-liga-mérkőzés körül forognak – magyarázta a FradiMédiának a középpályás, majd a saját helyzetéről is megszólalt. Elárulta, természetesen örül a játékperceknek, és reméli, hogy a pénteki gólpasszt követően hamarosan gólt is szerez. 

– De ha jó teljesítménnyel járulok hozzá a csapat eredményességéhez, nekem az is elég. Ennyi kihagyás után talán még jobban értékeli az ember a pályán egészségesen eltöltött játékperceket.

Kuttor Attila úgy látta, akár nyerhetett is volna a csapata a Ferencváros otthonában.

– Akár nyerhettünk is volna, megérdemelten szereztünk pontot. Az első húsz percet leszámítva jól játszottunk. Amikor rájöttünk, hogyan lehetünk ma eredményesek, elkezdett működni a dolog. Az elején bátor játékkal készültünk, hogy talán nyomás alá tudjuk helyezni az ellenfelet. De éles volt a Ferencváros, úgyhogy zártabban kellett védekezni, hogy eredményesek legyünk. A második félidőben nyomott a Ferencváros, de tiszta lehetőségeink nekünk voltak. A végén bíztam benne, hogy nem érvényes a góljuk (a 89. percben Kristoffer Zachariassen találatát is érvénytelenítették – a szerk.). Nem láttam a felvételt, de a partjelző nagyon határozottan lest jelzett, és hála istennek igaza volt – értékelt a Mezőkövesd edzője. – Elindultunk egy úton, hiszünk abban, amit csinálunk és harcolunk egymásért. Ennek az eredménye a mai pontszerzés is.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.