Újra körözi a rendőrség a magyar válogatott csatárt

Sikkasztás miatt elfogatóparancsot adtak ki a korábbi magyar válogatott csatár és újpesti kedvenc, Tokody Tibor ellen, jelent meg több hírportálon is, miután a Police.hu által vezetett, körözött személyek listájára újra felkerült a visszavonult futballista adatlapja. Az ügy már 2021 óta húzódik, a jelek szerint eredménytelenül.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 12:24
Tokody Tibor
Forrás: Nemzeti Sport / Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként a Sportal.hu szúrta ki, hogy Tokody Tibor újra felkerült a körözött személyek listájára, így a lap szerint újra elfogatóparancs van érvényben a korábbi kétszeres magyar válogatott csatár ellen.

A Police.hu adatlapja szerint Tokody ellen 2021. július 7-én indult a körözés sikkasztás vádja miatt. Hogy Tokody most miért került fel újra a körözött személyek listájára ugyanabban az ügyben, arról hivatalos magyarázat egyelőre nem jelent meg, a Sportal értelmezése szerint a játékost azóta sem tudták felelősségre vonni.

Hogy Tokody pontosan mit követett el, arról nincs információ. Futballistaként az utolsó klubja az NB III-as Somos volt, ahol befejezte a pályafutását, azóta eltávolodott a sportágtól, állítólag egy italozóban is dolgozott csaposként.

Tokody az Újpest színeiben kezdte a profi pályafutását, 2004-ig szerepelt a liláknál, onnan került be a magyar válogatottba is, amelyben Gellei Imrénél 2001-ben góllal mutatkozott be egy Macedónia ellen 5-0-ra megnyert barátságos meccsen, majd két évvel később még egyszer, Luxemburg ellen szerepelt.

Újpestről a német másodosztályú Rot-Weiß Oberhausenbe igazolt, majd később Győrben játszott, amellyel 2013-ban magyar bajnoki címet ünnepelt. Később megbízott edzőként még irányította is a csapatot néhány mérkőzésen.

Sok szurkoló azonban egy látványos öngólja miatt emlékezhet rá, még újpesti játékosként, egy Dunaferr elleni 2001-es meccsen átvett egy szögletből bejövő, ide-oda pattogó labdát, és felszabadítás helyett a kapu bal oldalába bombázott. Az eset nem sokkal a térfélcsere után történt, talán azt hitte, a másik kapunál áll…

Borítókép: Tokody Tibor már nem a futball miatt kerül be a hírekbe (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.