Huszonkilenc évvel az apja után, a gyerek is gólt lőtt ugyanannak a csapatnak

A Maldini család fiatal büszkesége, Daniele a Milan akadémiáján nevelkedett, jelenleg kölcsönben a Speziában játszik. Az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitó mérkőzésén gólt szerzett az Inter ellen. Ez a bravúr 29 éve a minden idők egyik legjobb védőjeként emlegetett Paolo Maldininek is sikerült.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 7:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombameglepetéssel kezdődött a Serie A 26. fordulója. A második helyen álló Inter idegenbenben 2-1-re kikapott a kiesés elől menekülő, még éppen bentmaradó, a 17. helyen álló Spezia ellen. A mérkőzés a büntetők miatt marad emlékezetes, a két csapat összesen három tizenegyest rúghatott, kettőt a Spezia, egyet az Inter. A háromból kettő lett gól, az Inter argentin világbajnoka, Lautaro Martínez az első félidőben hibázott. A másik két tizenegyest hibátlanul végezték el a csapatok.

A találkozón egy akciógól született, ezt Daniele Maldini szerezte. A Milan akadémiáján pallérozódott támadó középpályás egy ügyes és gyors kontra végén szerezte meg a vezetést a Speziának. Íme Maldini gólja.

A Milan legendás védője, Daniele édesapja, Paolo Maldini 1994-ben a városi derbin gólt szerzett az Inter ellen. Daniele ekkor még meg sem született, így amikor a meccs után a történelmi pillanatról, az apa és a fia góljáról faggatták az újságírók, nem is nagyon tudott mit válaszolni. – Őszintén szólva fogalmam sem volt erről, de most nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk – válaszolta a 2002-ben született támadó középpályás.

A Spezia lezárta a kilenc meccsből álló nyeretlenségi sorozatát, az Inter még csak minimális nyomást sem tudott gyakorolni az olasz labdarúgó-bajnokságot 15 ponttal vezető, az elmúlt fordulóban a Lazio ellen vereséget szenvedő Napolira.

Borítókép: Daniele Maldini fontos gólt szerzett (Fotó: Footballitalia.net)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.