Mátyus János megvillant, óriási balhé lett belőle

Meglepetést okozott a Budafok. Mátyus János csapata már a negyeddöntőben is az egyetlen alacsonyabb osztályú együttes volt, ám az élvonal dobogósa, a Kisvárda ellen is nyert, így bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. A győztes szakember a hajrában egyetlen apró mozdulattal magára haragította a kisvárdaiakat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 02. 9:17
ERÕS Gábor Mátyus János
Labdarúgás - Magyar Kupa - Budafoki MTE - Kisvárda Master Good Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budafok hat éven belül másodszor jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe. A dél-budai csapat a 2016/17-es idényben még NB III-as csapatként menetelt a legjobb négyig, akkor csak a későbbi győztes Ferencváros állította meg. Most NB II-es csapatként játszhat elődöntőt a Budafok, miután 2-0-ra legyőzte a Kisvárdát.

– Az első pillanattól úgy álltunk hozzá a meccshez, ahogy kellett, de ez önmagában kevés lett volna. Olyan taktikai fegyelemmel futballoztunk, ami megalapozta, hogy ne kapjunk gólt. Keveset volt nálunk a labda, de amikor nálunk volt, az kihasználtuk, két szép gólt szereztünk. A Kisvárda játékban erősebb nálunk, ezt nem szégyen kimondani, de most büszke lehet egész Budafok – mondta Mátyus János, a Budafok vezetőedzője.

Mátyus a mérkőzés hajrájában is középpontba került, miután egyetlen apró mozdulattal becsapta a labdáért igyekvő kisvárdai játékosokat. Leoni reagált, arra pedig a budafoki kispadon ülők egy emberként pattantak fel, elégtételt követelve.

Végül elültek az indulatok, a Budafok örülhetett, a Kisvárda bosszankodhatott.

– Talán az ötvenhetedik perctől volt mezőnyben futballnak nevezhető játékunk, a hetvenhetedik percben volt az első lehetőségünk, ez mindent elmond a mai mérkőzésről – fogalmazott rendkívül kritikusan Török László, a kisvárdai vezetőedző.

Borítókép: a hajrában elszabadultak az indulatok (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.