Bajnok a dzsungelben: ha nem vagy elég erős, megesznek élve + videó

A múlt hétvégén megrendezett Hungarian Squash Masters Openen számos külföldi masters fallabdás vett részt, összesen 21 ország 102 játékosa lépett pályára a budapesti CitySquash Clubban. Az esemény okán a korábbi világelső, Mohamed el Shorbaghy is hazánkba érkezett, és az ötszörös magyar bajnok Farkas Balázzsal játszott bemutatómérkőzést.

Magyar Nemzet
2023. 04. 27. 14:23
Farkas-Balazs-Mohamed-el-Shorbaghy
Farkas-Balazs-Mohamed-el-Shorbaghy Forrás: Instagram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A masters körverseny budapesti állomásának záróakkordjaként a korábbi világelső, az aktuális világranglista 2. helyén álló Mohamed el Shorbaghy a jelenleg a legjobb 48 között szereplő, ötszörös magyar bajnok Farkas Balázzsal játszott bemutatómérkőzést. A két kiválóság a Divízió 1-es fallabda Európa-bajnokság csapatversenyében élesben is összecsap hamarosan.

Az angol színekben versenyző, egyiptomi származású El Shorbaghy első alkalommal járt Magyarországon, először láthatta élőben a rendkívül gyors játékát a magyar közönség az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban erre az alkalomra felállított üvegpályán. A sportoló remekül érezte magát hazánkban, az Instagram-oldalán hálásan mondott köszönetet a vendéglátásért:

A Hír TV interjút készített El Shorbaghyval, aki többek között azt is elárulta, milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy valaki a fallabdázás élvonalába kerüljön. Az egyiptomi–angol versenyző a mentális felkészülés fontosságáról beszélt, hiszen, mint mondta, a legmagasabb szinten zajló csaták olyanok, mintha a dzsungelben rendeznék meg a mérkőzéseket.

Borítókép: Farkas Balázs (a háttérben) és Mohamed el Shorbaghy (Forrás: Instagram.com/moelshorbagy)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.