Elképesztő pletyka kapott szárnyra Lewis Hamiltonról

Mivel még egy Formula–1-es istállóhoz sem kötelezte el magát a következő idényre, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton jövőjéről folynak a találgatások. Eddig egyértelműnek tűnt, hogy a 38 éves pilóta jelenlegi munkaadójánál, a Mercedesnél képzeli el a következő éveket, de a Daily Mail angol bulvárlap ettől merőben eltérő tervekről számolt be, miszerint Hamilton egy rivális istállónál köthet ki.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 4:45
HAMILTON, Lewis; SAINZ, Carlos Ferrari
Baku, 2023. április 27. Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzõje (b) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának otthont adó bakui versenypályán tartott sajtótájékoztatón 2023. április 27-én. A futamot április 30-án rendezik. MTI/AP/Szergej Gric Fotó: Szergej Gric
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikerpáros és a Mercedes istálló egyelőre nem állapodott meg egymással a folytatásról, holott a hétszeres világbajnoknak az idény végén lejár a szerződése. Bár a pilóta már 38 éves, a visszavonulása egyelőre nincs terítéken, és folyamatosan hangoztatja, hogy a Mercedesnél képzeli el a jövőjét. Időről időre felröppennek pletykák más versenyzők leigazolásáról, de a német alakulat is Hamilton maradásával számol.

HAMILTON, Lewis; Wolff, Toto
Hamilton (balra) és Wolff többször hangoztatta, együtt érnének el még sikereket. Fotó: MTI/EPA/Getty pool/Clive Mason

– Nem pánikolunk emiatt, rendezni fogjuk a kérdést – nyilatkozta a legutóbbi verseny helyszínén, Miamiban Hamilton. – Egyikünkön sincs nyomás, mindig őszinték vagyunk egymással, tehát ha Toto (Wolff, a Mercedes csapatfőnöke – a szerk.) más pilótával tárgyalna, szólna nekem róla, és fordított esetben én is ugyanezt tenném. Soha nem beszéltem másokkal a csapatom háta mögött, ezzel arra sarkallva őket, hogy javítsanak az ajánlatukon. Sosem játszom ilyen játékokat, ahogyan ők sem teszik ezt.

Ehhez képest a Daily Mail egészen elképesztő forgatókönyvet vázolt fel a brit pilóta jövőjét tekintve. Az angol bulvárlap megbízható brit és olasz forrásokra hivatkozva meglebegtette, hogy Hamiltonnak ajánlatot tett a Ferrari, évi negyvenmillió fontos fizetést, valamint a nyolcadik vb-címe megszerzésének lehetőségét ígérve neki. A Daily Mail hozzáteszi, a rekordbajnokot a patinás istálló részéről nem más, mint John Elkann elnök próbálja meggyőzni a váltásról.

A valószínűtlen átigazolásra azért is kevés az esély, mert a Ferrari jelenlegi versenyzőpárosa, Charles Leclerc és Carlos Sainz érvényes szerződéssel rendelkezik a következő idényre. A lap szerint a maranellóiak inkább előbbi pilótát tartanák meg, a spanyolt pedig útjára engednék. A második verzió az, hogy Hamilton helyet cserélne Leclerc-rel, azaz a monacói versenyző George Russell csapattársa lenne a Mercedesnél, ami talán Toto Wolffnak sem lenne ellenére.

 

 

Miért választaná Hamilton a Ferrarit?

Látszólag logikátlan döntés lenne Hamilton részéről a Ferrarihoz igazolni, hiszen az olasz csapat sem jár előrébb idén a bukdácsoló Mercedesnél. A Daily Mail azzal érvel, a hétszeres vb-győztes versenyző azért választhatja mégis a Ferrarit, mert 1994-ben történt halála előtt példaképe, Ayrton Senna is azt tervezte, hogy a maranellói istállónál folytatja a pályafutását. Emellett korábban Hamilton családtagjai is eljátszottak azzal a gondolattal, hogy Lewis egy napon a Ferrari versenyzője lesz.

Hamarosan minden bizonnyal kiderül, hogy ez örök álom marad-e.

Borítókép: Carlos Sainz (balra) és Lewis Hamilton az azeri versenyhétvégén (Fotó: )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.