Szoboszlai duplázott, és az első gólja után úgy ünnepelt, mint Ronaldo

A labdarúgó Német Kupa első, keddi elődöntőjében az RB Lepzig idegenben 5-1-re kiütötte a Freiburgot, s már félidőben 4-0-re vezetett. A lipcseiek harmadik gólját Szoboszlai Dominik szerezte, aki lemásolta Cristiano Ronaldo gólörömét. S a végeredményt is ő állította be 11-esből. A hazaiak szépítő találata előtt Sallai Roland adta a gólpasszt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 22:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Német Kupa keddi, első elődöntőjében megismétlődött a tavalyi finálé: egy éve május 21-én Berlinben és csapata, az RB Leipzig hódította el a trófeát, miután 1-1-es döntetlen után 11-esekkel 4-2-re verte a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgot. Gulácsi és Orbán végigjátszotta a találkozót, Szoboszlai a 61. percben állt be, míg a Freiburgot erősítő kezdőként 79 percet töltött a pályán. Idén a keddi elődöntőben a Freiburg volt a házigazda, Sallai a kispadon kezdett, a vendégeknél Gulácsi térdműtéte után még a rehabilitációját végzi, Orbán és Szoboszlai ott volt a kezdőcsapatban. A Bundesligában a Freiburg a negyedik, az RB Leipzig két ponttal kevesebbet gyűjtve az ötödik, és a 31. fordulóban szombaton éppen egymás ellen játszanak, akkor is Freiburgban. De a hét elején természetesen mindkét csapat a kupaelődöntővel volt elfoglalva.

Szoboszlai
Nem tudhattuk előre, hogy Szoboszlai és Heinrich is betalál. Forrás: Twitter/RB Leipzig

– Esélyünk van arra, hogy öt éven belül negyedszer is bekerüljünk a fináléba. Óriási lenne, ha ismét bejutnánk a döntőbe. A tavalyi kupagyőzelem az első lépés volt a címek tekintetében, de még éhesek vagyunk a sikerre. Ha papíron összehasonlítjuk a két csapat piaci értékét, akkor előrébb tartunk, de amikor elkezdődik a mérkőzés, ez mit sem fog számítani. Az lesz a döntő, hogy ki akarja jobban a továbbjutást és ki akar ezért jobban megküzdeni – nyilatkozta Willi Orbán a Kickernek.

Szoboszlai Dominik: két gól, Sallai Roland: egy gólpassz

Nos, az első negyedóra alapján nem lehet kétséges, hogy a vendégek nagyon akarják a továbbjutást. Nkunku már az 5. percben helyzetbe került, de nem találta el a kaput. A 13. percben viszont Halstenberg balról középre ívelt labdáját Olmo befejelte (0-1), és fel sem ocsúdhattak a hazaiak, mert a következő percben Olmo helyzetbe hozta Henrichst, és a felfutó jobbhátvéd nem hibázott (0-2). A formás akcióban Szoboszlai is benne volt. A Freiburg a negyeddöntőben idegenben ejtette ki a Bayern Münchent, 2-1-re legyűrve a bajorokat, így merhetett nagyot álmodni, de az elődöntő rémálomszerűen indult a számára... Majd úgy is folytatódott: a 37. percben Szoboszlai kényszerítőzött Olmóval, és 13 méterről ballal egyből a jobb alsó sarokba lőtt, majd Ronaldo gólörömét utánozva ünnepelt (0-3). Az első félidő végén, a 46. percben Olmo harmadik gólpasszát Nkunku váltotta a gólra (0-4), és ez már nagyon kínos volt a Freiburgnak. 

A második játékrészre beállt Sallai Roland, mi tagadás nem kapott hálás szerepet. Az 56. percben azonban megvillant, a védők között kilépett, Gvardiol pedig 18 méterre a kaputól lerántotta. A játékvezető érthetetlenül továbbot intetett, de a VAR-szobából rászóltak, hogy ez így nem lesz jó, és a videózás után kiállította a horvát védőt, aki így nem léphet pályára a kupadöntőben. A 68. percben a lipcsei kapu előtt Kübler rácsúszott Orbán bokájára, majd összetűzésbe keveredett Blaswich kapussal, a paprikás hangulatban a drukkerek pedig egy kéteurós pénzérmével fejen találták a melegítő André Silvát. Hajtott a Freiburg, és a 75. percben szépített, Sallai beadásából Gregoritsch fejessel volt eredményes (1-4). A 94. perben Sallainál is elszakadt a cérna, sárga lapot kapott, és Szoboszlai próbálta nyugtatni. S még nem volt vége, az RB Leipzig a 97. percben 11-eshez jutott, amit Szoboszlai Dominik értékesített (1-5), s most szolídabb gólörömet láthattunk tőle. Mindenesetre nagy napja volt. Az RB Leipzig tehát 5-1-re nyert, bejutott a kupadöntőbe, a Freiburg a hét végén a Bundesligában törleszthet.

A Német Kupa második, szerdai elődöntőjében a bajnokságban kiesés ellen küzdő, a tabella 15. helyét elfoglaló Stuttgart és a kilencedik helyen álló Eintracht Frankfurt csap össze egymással Stuttgartban.

Borítókép: Szoboszlai Dominik gólöröme az első találata után (Forrás: Twitter/RB Leipzig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.