Így ünnepelte Las Vegas története első NHL-bajnoki címét + videó

Mindössze a hatodik NHL-ben töltött idényében megnyerte a Stanley-kupát a Vegas Golden Knights, amely a magyar idő szerint szerda hajnalban véget ért meccsen 9-3-ra legyőzte a Florida Panthers együttesét, s 4-1-es összesítéssel lezárta az amerikai profi jégkorongliga döntőjét. Las Vegas története első NHL-bajnokcsapatát ünnepli.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 8:51
2023 NHL Stanley Cup Final - Game Five
LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 13: Members of the Vegas Golden Knights pose with the Stanley Cup after defeating the Florida Panthers to win the championship in Game Five of the 2023 NHL Stanley Cup Final at T-Mobile Arena on June 13, 2023 in Las Vegas, Nevada. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben szereplő futballcsapat, a Bournemouth és a francia élvonalbeli Lorient is annak a Bill Foleynak az érdekeltségébe tartozik, akinek a vagyonát 1,6 milliárd dollárra teszik, és aki a tulajdonosa a csúcsra érő Vegas Golden Knights csapatának. Ő jelentette be, hogy 2017-től a liga 31. klubjaként csatlakozik Las Vegas együttese az NHL mezőnyéhez, de azt akkor kevesen hitték, hogy ilyen rövid idő alatt meg is szerzi a bajnoknak járó híres Stanley-kupát.

2023 NHL Stanley Cup Final - Game Five
A Las Vegas Golden Knights játékosai a Stanley-kupával. Fotó: AFP/Getty Images

Pedig a Golden Knights nem várt sokáig a nagy dobással, rögtön az első idényében bejutott a döntőbe, de 2018-ban még 4-1-es összesítéssel veszített a Washington Capitals ellen. Most ugyanilyen arányban lett győztes a Florida Panthers ellen, és ezzel Las Vegas történelmet írt: a város első NHL-bajnokcsapata lett, mindössze hat év alatt.

Az is csodaszámba megy, hogy a mindent eldöntő ötödik meccsen 9-3-as kiütéses győzelmet aratott a csapat, hiszen finálét lezáró összecsapáson csupán 1985-ben az Edmonton Oilers és 1991-ben a Pittsburgh Penguins tudott legalább nyolc gólt ütni. A döntő egyik sztárja Mark Stone volt, aki mesterhármasig jutott, amire 1996 óta nem volt példa a fináléban.

A Vegasból 15 játékos szerzett pontot a mérkőzésen, köztük Jonathan Marchessault is, aki sorozatban tíz playoff meccsen mutatta be ezt a bravúrt. Végül 25 ponttal (13 gól, 12 gólpassz) ő lett a rájátszás legeredményesebb játékosa, és megkapta a playoff legjobbjának járó Conn Smythe-trófeát is.

NHL-döntő, 5. mérkőzés: Vegas Golden Knights–Florida Panthers 9-3 (2-0, 4-1, 3-2), gólszerzők: Stone (12., 38., 55.), Hague (14.), Martinez (31.), R. Smith (33.), Amadio (40.), Barbasov (49.), Roy (59.), illetve Ekblad (23.), Reinhart (49.), Bennett (52.). A párharcot 4-1-es összesítéssel a Vegas nyerte.

Las Vegas így ünnepelte a sikert: 

Borítókép: Stanley Kupa-győztes lett a Vegas Golden Knights (Fotó: Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.