Négy piros lap, verekedés, rasszista felhang az USA–Mexikó meccsen

Botrányos jelenetek tarkították az USA–Mexikó mérkőzést a CONCACAF-zóna Nemzetek Ligájában. Négy piros lap, lökdösődés, a nézőtérről rasszista bekiabálás kísérte a meccset, amelyet a játékvezető átmenetileg félbeszakított. Labdarúgásban az Egyesült Államok volt jobb, megérdemelten nyert 3-0-ra.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 8:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először 2-0-s amerikai vezetésnél, a 69. percben szabadultak el az indulatok. A mexikói Montes hátulról nagyon durván felrúgta az egyik amerikai játékost. Az amerikaiak érthetően rárontottak Montesre, ami tömeges lökdösődésbe, már-már verekedésbe torkollott.

A játékvezető salamoni döntést hozott, egy-egy játékost állított ki. Mexikói részről persze Montes, amerikai oldalról McKennie kapott piros lapot. McKennie az elszakadt mezét mutogatva és csókolgatva hagyta el a pályát. 

Negyedórával később, 3-0-s amerikai vezetésnél tömeges balhé tört ki egy látszólag ártatlan szituációban. Abból indult, hogy ki is végezzen el bedobást. Két játékos lökdösődése újabb tömeges verekedéssé fajult, amibe a közönség is beszállt a papírpoharakat a játékosok felé hajigálva. A bíró újabb két játékost (Sergino Dest és Gerardo Arteaga) kiállított és félbeszakította a találkozót.

A játék idővel újraindult, maradt a 3-0, ezzel az USA jutott be az amerikai Nemzetek Ligája döntőjébe, de a következmények ezzel aligha merülnek ki.

Borítókép: Abból kerekedett ki a balhé, hogy ki végezzen el egy bedobást (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.