Megvan Hanga Ádám új klubja, továbbra is az Euroligában szerepelhet

Az Euroliga megnyerése és a bajnoki döntő elveszítése után a spanyol Real Madrid közölte Hanga Ádámmal, hogy nem él az opciós jogával, azaz nem hosszabbítja meg a 34 éves magyar kosaras szerződését. Több klub is érdeklődött a magyar válogatott iránt, szerdán kiderült, hogy a szerb Crvena zvezda lett a befutó, amely két évre szerződtette Hanga Ádámot, aki így továbbra is a kontinens elitsorozatában, az Euroligában szerepelhet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 15:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

remek bajnoki idényt zárt május végén. Bár a spanyol bajnoki döntőt a Real Madrid elveszítette a Barcelonával szemben, a legmagasabban jegyzett magyar kosárlabdázó legnagyobb álma teljesült: május 21-én az Euroliga kaunasi négyes döntőjének a fináléjában a madridiak 79-78-ra legyőzték a görög Olimpiakoszt, és ezzel felültek a kontinens trónjára.

Fotó: Javier Soriano/AFP

Ez vigasz lehetett arra is, hogy az elveszített bajnoki döntő után a Real Madrid közölte Hanga Ádámmal, hogy nem él az opciós jogával, a klub fiatalít, ezért a 34 éves magyar játékosnak új klubot kellett keresnie. A madridiak rövid közleményben tudatták, hogy a felek együttműködése megszűnt, egyúttal köszönetet mondtak a játékosnak és minden jót kívántak neki a jövőre. Hanga Ádám az Euroliga-diadal mellett bajnokságot és kétszer spanyol szuperkupát nyert a Real Madriddal.

 

Az első hírek az Olimpiakosz és a német Bayern München érdeklődéséről szóltak, mindkét csapat tagja az Euroliga mezőnyének, ám szerdán kiderült, egy harmadik európai élklub lett a befutó. A Crvena zvezda kosárlabdacsapata szerda kora délután bejelentette, hogy szerződtette a Real Madridtól távozó magyar válogatott játékost, akivel két évre szóló megállapodást kötött. „Igazi minőséget, kiváló védekező játékot hoz a Crvena zvezdába, továbbá rengeteg felhalmozott tapasztalatot, amelyet a legmagasabb szinten kosárlabdázva, a Baskonia, a Barcelona és a Real Madrid soraiban gyűjtött” – fogalmaz a piros-fehérek klubhonlapja, természetesen nem feledkezve meg arról, hogy friss Euroliga-győztes kosárlabdázót szerződtettek.

Fotó: Rodolfo Molina/Getty Images

Hanga a negyedik friss igazolása az elmúlt évtizedben nyolc szerb bajnoki címet nyerő, jelenleg is címvédő Zvezdának: érkezett Dejan Davidovac (CSZKA Moszkva), az Egyesült Államokból hazatérő Marko Szimonovics (Chicago Bulls), az Olaszországból visszatérő nagy öreg, Milos Teodoszics (Virtus Bologna) is – és még nem tekintik lezártnak az új keret kialakítását.

Dusko Ivanovics csapata a rossz kezdés után sokáig versenyben volt a rájátszásért a legutóbbi Euroliga-idényben, de végül nem sikerült bejutnia az elitbajnokság végjátékába – a tizedik helyen zárta az alapszakaszt 17 győzelemmel és 17 vereséggel.
Borítókép: Hanga Ádám már új csapata mezében feszít (Fotó: Facebook/Crvena zvezda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.