A ZTE Újpestről, az Újpest a ZTE-től igazolna játékost

Még itthon is tart az átigazolási időszak, így várhatók mozgások a piacon. Az Újpest és a Zalaegerszeg között két ellentétes irányú tárgyalás is zajlik, mindkét klub kiszemelt egy-egy futballistát a másik keretéből. Mindennek az ad még többletérdekességet, hogy a két csapat szombat este egymás ellen játszik az NB I 5. fordulójában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 15:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesz miről beszélgetniük az Újpest és a Zalaegerszeg vezetőinek szombaton este a VIP-páholyban. A két csapat 20 órakor bajnoki mérkőzést játszik egymással, az elöljárók pedig egyszerre két átigazolási ügyet is megtárgyalhatnak egymással. Érdekesség, hogy az egyik érintett minden valószínűséggel ott lesz közben a pályán azért, hogy várhatóan új klubjának az életét megkeserítse.

Ő Tajti Mátyás, a ZTE csapatkapitánya. Ő szűk egy évtizede a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének számított. A Puskás Akadémia növendékeként 15 évesen járt 2014-ben próbajátékon a Real Madridnál és a Barcelonánál is, mindkét csapat tett érte ajánlatot, és bár a felcsúti akadémia és a Real Madrid között remek a kapcsolat, ő a katalánokat választotta. Két éven át szerepelt ott az utánpótlásban, ám akkor átszerződött a Málagához, ahol eleinte az ifjúsági, majd később a tartalékcsapatban futballozott egészen addig, amíg 2018. nyarán hazajött a Diósgyőrhöz. 

 

Egy év elteltével a lengyel Zaglebie Lubin játékosa lett, ahol nem váltotta meg a világot, mindössze három bajnoki meccsen kapott lehetőséget, majd 2019 júniusában felbontották a szerződését, és azóta a Zalaegerszeg labdarúgója. Nagyon úgy tűnik, hogy csak eddig, dacára annak, hogy július 10-én 2025 nyaráig hosszabbított a ZTE-nél, ugyanis az Újpest bejelentkezett érte, és a most 25 éves játékossal erősítenék meg a keretüket. Tajti egyébként az elmúlt három szezonban alapembere volt a zalaiaknak, 75 bajnokit játszott, ehhez még a mostani idényben is hozzátett négy NB I-es találkozót. Az előző idényben csapatkapitányként Magyar Kupa-győzelemre vezette együttesét. 

Yohan Croizet sokat volt sérült. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Éppen azért, mert az Újpest és a ZTE egymás ellen játszik, a megegyezés csak a találkozó után jöhet létre. Egy másik ügyben viszont éppen a zalaiak lennének a vevők, a lilák pedig az eladók, ám a két klub a kettőt nem köti össze, külön-külön tárgyalnak róluk. A főszereplő az a Yohan Croizet, akit a Megyeri úton a nyáron a tartalékcsapathoz száműztek. A 31 éves francia 2021 februárjában szerződött a lilákhoz, és azonnal alapemberré vált. 

 

A tavaly nyári felkészülés során azonban elszakadt a keresztszalagja, januárban visszatért, ám áprilisban már újabb térdsérülés miatt dőlt ki a sorból. Ezt követően júniusban jelentette be az Újpest, hogy a szakmai stáb döntése értelmében Croizet és három másik társa a felkészülést az Újpest FC NB III-as keretének tagjaként kezdik meg. A francia játékos az NB III Észak-Keleti-csoportjában a négy eddigi bajnokin kezdőként kapott lehetőséget és egy gólt is szerzett a Sényő-Carnifex FC elleni bajnokin. 

Borítókép: Tajti Mátyás a ZTE csapatkapitányaként ünnepelhette a Magyar Kupa megnyerését (Forrás: Zte.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.