Úgy köszöntek el a magyar futballistától, mint egy világsztártól + videó

A nemrég Fehérvárra igazolt Kalmár Zsolt hat év után távozott a Dunaszerdahely csapatától, és a DAC felvidéki drukkerei az együttes szombati bajnokiján óriási molinóval tisztelegtek a magyar válogatott középpályása előtt, akit a klub fel is köszöntött.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 10:20
null
Fotó: LELKES Erno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus közepén vált hivatalsossá, hogy Kalmár Zsolt kilenc évnyi légióskodás után hazatér az NB I-be, és a Fehérvár csapatába igazol. A német RB Leipziget és a dán Bröndbyt is megjárt válogatott középpályás a külföldi pályafutása nagy részét Szlovákiában, a felvidéki Dunaszerdahely együttesénél töltötte, onnan tért haza hat év után.

Kalmár Zsolt szép búcsúban részesült Felvidéken. Fotó: Lelkes Erno

A DAC korábbi magyar csapatkapitányát rendkívül megkedvelték a szurkolók, akik már korábban szerveztek neki egy búcsú meglepetésbulit is, most pedig szombaton a klub szervezett körülmények között búcsúztatta el Kalmárt a Besztercebánya elleni 2-1-es vereséggel zárult bajnoki előtt. A DAC nevében Végh Tibor adott át egy bekeretezett emlékképet Kalmárnak, az igazi látványosság azonban a lelátón tűnt fel: a dunaszerdahelyi szurkolók óriási molinóval köszönték meg a magyar játékos klubért tett erőfeszítéseit. Ilyen elismerésben világsztárokat szokás részesíteni a topligákban.

Kalmár 148 meccsen 47 gólt és 29 gólpasszt hozott össze a DAC színeiben, amelyben a legeredményesebb időszakát a korábbi magyar szövetségi kapitány, a német Bernd Storck vezetése idején töltötte, akkor 33 találkozón 16 gólt és 10 gólpasszt jegyzett.

A DAC szurkolói megköszönték Kalmár kapitány teljesítményét. Fotó: Lelkes Erno

A 28 éves középpályás NB I-es visszatérése eddig nem volt sikeres, a Fehérvárral vereséggel kezdett a Kecskemét ellen, majd a Puskás Akadémia elleni döntetlen következett. A harmadik fordulóban Kalmár ma a Mezőkövesd ellen léphet pályára.

A DAC öt meccs után két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel jelenleg ötödik a szlovák élvonalban.

Borítókép: Kalmár Zsolt sztároknak kijáró búcsúban részesült Dunaszerdahelyen (Fotó: DAC/Lelkes Erno)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.