Kerkez Milos nagyon bosszús lehetett a Bournemouth meccse után

A Premier League 4. fordulójának szombati játéknapján szépen termelték a gólokat a csapatok, a Manchester City és a Tottenham járt az élen öt-öt találattal. A nap meglepetése a Chelsea hazai veresége a Nottinghamtől, Kerkez Milosék kezéből pedig a 93. percben csúszott ki a győzelem a Brentford otthonában.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 18:38
Brentford FC v AFC Bournemouth - Premier League
BRENTFORD, ENGLAND - SEPTEMBER 2: Justin Kluivert (r) and Milos Kerkez of AFC Bournemouth and Bryan Mbeumo of Brentford during the Premier League match between Brentford FC and AFC Bournemouth at Brentford Community Stadium on September 2, 2023 in Brentford, England. (Photo by Henry Browne/Getty Images) Fotó: AFP/Getty Images/Henry Browne
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két gól és egy gólpassz, ez volt a mérlege szombaton délután Erling Haalandnak. A Manchester City norvég csatára a héten vehette át az UEFA-tól az év legjobbjának járó elismerést, és a Premier League 4. fordulójában megmutatta, hogy a díj jó helyre került. A csapata a Fulhamet fogadta, előbb egy asszisztot írhatott a neve mellé, a londoni csapat azonban azt a találatot még kiegyenlítette. A szünet után azonban Haaland kézbe vette az irányítást, és elsősorban neki volt köszönhető a City 5-1-es sikere. Akadt másik ilyen fölényes győzelem a szombati játéknapon, a Tottenham idegenben verte 5-2-re a Burnley-t úgy, hogy a hazai csapat szerzett vezetést, a Hotspur azonban alaposan megfordította az eredményt, Szon Hung Min mesterhármast ért el.

Haaland ezúttal is parádézott Fotó: AFP/Oli Scarf

A forduló eddig legnagyobb meglepetése a Nottingham Forest győzelme a Stanford Bridge-en a Chelsea ellen. A Chelsea hiába dominálta az első játékrészt, gólt nem tudott szerezni. A fordulás után aztán jött a hideg zuhany, ugyanis az ex-Manchester United-játékos, Anthony Elanga a Forestnek vezetést szerzett. A svéd támadó alig pár perce volt a pályán. A 83. percben Nicolas Jackson egyenlíthetett volna, de közelről a kapu fölé helyezte a labdát. A Chelsea 21 lövésből csak kétszer találta el a kaput, és hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett.

Bosszús lehetett ugyanis a Bournemouth is fordítani tudott hátrányból Brentfordban, úgy tűnt, el is hozza a három pontot, ám a hazai csapat a 93. percben egyenlíteni tudott. A magyar válogatott futballista ezúttal is végigjátszotta a találkozót. A Brighton & Hove Albion odahaza Evan Ferguson mesterhármasával 3-1--re legyőzte a Newcastle Unitedet

Premier League, 4. forduló

Péntek

Luton Town–West Ham United 1-2

Szombat

Sheffield United–Everton 2-2
Brentford–AFC Bournemouth 2-2 
Burnley–Tottenham Hotspur 2-5 
Chelsea–Nottingham Forest 0-1 
Manchester City–Fulham 5-1 
Brighton & Hove Albion–Newcastle United 3-1

Vasárnap
Crystal Palace–Wolverhampton Wanderers 15.00(Tv: Spíler1)
Liverpool–Aston Villa 15.00 (Tv: Match4)
Arsenal–Manchester United 17.30 (Tv: Spíler1)

Borítókép: Kerkez Milos teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz (Fotó: AFP/Getty Images/Henry Browne)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.