Kilőtt a Veszprém: nem fenyeget az idény eleji fizetés

Váratlan, de annál kellemesebb magyar sikerrel kezdődött a férfikézilabda Bajnokok Ligája új idénye. A Telekom Veszprém magabiztos, ötgólos (33-28) győzelmet aratott a címvédő német Magdeburg otthonában a B csoportban. Az európai szövetség, az EHF honlapján az értékelésében ugyanazt emeli ki, mint Momir Ilics, a Veszprém edzője: a magyar együttes igazi csapatként játszott, különösen védekezésben remekelt.

2023. 09. 15. 7:53
Gasper Marguc, Veszprém
Gasper Marguc, Veszprém Forrás: EHF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idény eleji formáért idény eleji fizetés jár. Kálomista Gábor vágott vissza hajdanán így a csapatnak egy-egy nehezen megmagyarázható szeptemberi vereségért, amikor még ő volt a Veszprém elnöke. S a szókimondásáról is közismert filmproducertől ki is tellett, hogy az éleslátással megfogalmazott frappáns véleményét a gyakorlatban is megvalósítsa. Hasonlótól nem kell tartaniuk a Telekom Veszprém játékosainak, a magyar csapat ugyanis remek rajtott vett a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, vendégként is magabiztosan, 33-28-ra legyőzte a sorozat címvédőjét, a Magdeburgot.

Momir Ilics, Veszprém, Bajnokok Ligája
Momir Ilics elégedett a Veszprém BL-rajtjával. Fotó: Telekom Veszprém/Peka Roland

Csapatként játszott kiválóan a Veszprém

A Veszprém sikeréről természetesen az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) is vezetőhírként számol be, kiemelve, hogy a magyar együttesből négyen (Fabregas hat gól, Marguc, Remili, Casado öt-öt) is öt dobott gólt fölött végeztek, a Veszprém csapatként nyújtott kiváló teljesítményt.

Hasonlóan értékelte a győzelmet a Veszprém vezetőedzője, Momir Ilics is, azzal az árnyalatnyi különbséggel, hogy ő a remek védekezésre helyezte a hangsúlyt. – Boldog vagyok, a játékkal pedig elégedett, ahogy megnyertük ezt a meccset a Bajnokok Ligája első körében. Igazán felemelő a Magdeburg ellen, egy Bl-győztes ellen nyerni. Jól is játszottunk. Ahogy védekeztünk a második félidőben, sok gólt szeretünk az elsőben. De a legfontosabb, hogy csapatként voltunk jók ma, és nagyon okos támadásokat vezettünk – nyilatkozta Momir Ilics.

S persze a két kapus is hozzátette a sikerhez a magáért. Íme, Nacho Biosca bravúrja:

 

 

Magdeburgi fejhajtás a győztes fél előtt

A Magdeburg edzője is elismerte, jobb volt a Veszprém, ő a vendégek két beállósát dicsérte. – Kemény meccs volt egy nagyon jó csapat ellen, egy nagyon jó társaság ellen. Szerettük volna felvenni a harcot a beállósaikkal, de azt gondolom, hogy Fabregas és Pechmalbec nagyon jó munkát végzett ma. Nagyon nehéz volt, de gratulálok a Veszprémnek, nagyon jól játszott ma – összegzett Bennett Wiegert.

Egy meccs alapján korai lenne komoly következtetéseket levonni, annyit talán mégis megkockáztathatunk, a Veszprém nem sínylette meg a korábbi csapatkapitány, egyben vezéregyéniség, Rasmus Lauge távozását. S noha csak egy magyar játékos (Ligetvári Patrik) szerepelt a keretében, mégis csapatként nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

– Jó üzenet volt ez így az elején, alig várom a folytatást – mondta ki a rutinos irányító, Kentin Mahé, majd hozzátette: – Nagyon büszke vagyok arra, ahogy kezdtük ezt a szezont, ahogy irányítottuk ezt a játékot, az igazán jó volt. Ez egy nagy-nagy győzelem a BL-győztes ellen. De nemcsak azért, mert ők nyerték a BL-t, hanem azért is, mert talán az egyik legnehezebb ellenfélnél vendégeskedtünk a Bundesligában.

Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló:
SC Magdeburg–Telekom Veszprém 28-33 (18-21)

Telekom Veszprém: Corrales, Biosca – Yahia, Descat 1, Sandell 3, Nilsson, Ligetvári, Marguc 5, Remili 5, Mahé 2, ElDeraa 2, Pechmalbec 2, Vailupau, Casado 5, Fabregas 6, Kosorotov 2.

Előremutató szegedi vereség

A másik magyar csapat, a Szeged az A csoportban derekasan helytállt a Paris Saint-Germain ellen, de a Pick Arénában végül 31-29-re alulmaradt. A Szeged örökifjú kapusa, Mikler Roland szerint erre a teljesítményre lehet építeni a jövőben. – Idő kell még ahhoz, hogy teljesen meglegyen az összhang közöttünk, de az idő nekünk dolgozik, és ha egy ilyen sztárcsapat ellen is tudunk helyenként ilyen jó játékot mutatni, az mindenképpen pozitívum. A vereségnek nyilván sosem örülünk, de ez egy jó kiindulópont. Jövő héten Kielbe is győztes szándékkal megyünk, és ha sikerül pontot, pontokat szerezni, akkor tényleg nagyon jó úton halad a csapat. Ha esetleg mégsem, akkor is úgy gondolom, hogy hamarosan teljesen összeállunk, és jó eredményeket szállítunk majd – mondta Mikler Roland.

Borítókép: Gasper Marguc öt gólt dobott a Magdeburgnak (Forrás: EHF)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.