A magyar sportoló tavaly a vb sztárja volt, idén mégsem biztosított a kiutazása

Tavaly csak Ihász Veronika vett részt a WDF darts-világbajnokságon, idén már öt dartsos szerzett magyar színekben indulási jogot a vb-re. Ihász tavaly a női verseny legnagyobb kiszállójával hívta fel magára a figyelmet, egyelőre azonban kérdéses, hogy meg tudja-e ismételni tavalyi szereplését, szűk másfél hónappal a vb-rajt előtt még támogatók híján van.

2023. 10. 25. 10:34
Ihász Veronika darts
Fotó: IMAGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 2. és 10. között rendezik meg a Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) idei világbajnokságát az angliai Lakeside klubban. A versenyre négy kategóriában öt magyar sportoló kvalifikálta magát, akad azonban egy bökkenő. A támogatás még nem biztosított, így például Ihász Veronika hiába dobta a tavalyi világbajnokság női versenyének legnagyobb kiszállóját, még kérdéses, hogy idén el tud-e utazni Angliába.

Ihász Veronika magyar darts
Ihász Veronika. Forrás: Facebook/Magyar Dartsszövetség

– Jelenleg tart a szponzorkeresés, a kiutazáshoz szükséges pénz egy része már biztosított, Győr városa ad támogatást. Nem ismeretlen a helyzet, tavaly is hasonlóan kellett támogatókat keresni az indulás előtt – árulta el lapunknak Ihász Veronika, aki hozzátette: a bizonytalan helyzet nem befolyásolja a felkészülését, a támogatók után nem ő, hanem a klubja és a férje, Rucska József – aki egyben az edzője is – kutat.

Ihász tavaly a világbajnokság második fordulójáig jutott, s ott ő volt az egyetlen, aki a végső győztes Beau Greavestől szettet tudott elvenni. Ráadásul Ihász Veronika bemutatott egy 164-es kiszállót is, amire rajta kívül egyetlen női versenyző sem volt még képes a vb-k történetében.

A tavalyi teljesítmény önmagáért beszél, ennek ellenére Ihásznak idén sem könnyebb támogatókat találnia. – Sajnos Magyarországon nem olyan népszerű a darts, mint a labdarúgás, a kosárlabda vagy a kézilabda, nincs olyan reklámértéke, de bízom benne, hogy idén is sikerül összegyűjteni a megfelelő támogatást – fogalmazott Ihász Veronika.

 

Minden versenyszámban indulhat magyar dartsos

A hazai dartsosok egyelőre egyet tehetnek: a teljesítményükkel próbálják felhívni magukra a figyelmet. Ebben jó úton haladnak, hiszen azok után, hogy tavaly csak Ihász Veronika képviselte Magyarországot a WDF-világbajnokságon, idén hazánk az egyetlen ország, amelynek minden versenyszámban indulhat dartsosa a vb-n.

A férfiak között Kovács Patrik és Takács Gábor, az ifjúsági fiúk között Borbély András, az ifjúsági lányok között Turai Krisztina szerzett indulási jogot a versenyre. Utóbbi kettő igen szűk mezőnybe kvalifikálta magát, hiszen a fiúk közül csak a legnagyobb négy léphet táblához a sportág ikonikus helyszínén, a lányok számára pedig csak a világbajnoki finálét rendezik a Lakeside klubban.

Rajtuk kívül a marosvásárhelyi tanár, Kádár László is kvalifikálta magát a vb-re, aki tavaly is részt vehetett a versenyen.

 

Borítókép: Ihász Veronika tavaly csak a végső győztestől kapott ki a világbajnokságon (Fotó: Imago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.