Dráma az Ajax meccsén, újra kellett éleszteni a kapust a pályán + videó

Szombaton késő este félbeszakadt a holland élvonalban az RKC Waalwijk–Ajax futballmeccs, miután a 84. percben egy ütközés következtében a hazaiak kapusa, Etienne Vaessen eszméletlenül terült el a földön. Sajtóhírek szerint azonnal újra kellett éleszteni a pályán, állítólag az állapota stabil, már jobban van. A meccs 3-2-es amszterdami vezetésnél szakadt félbe.

2023. 10. 01. 11:07
Eredivisie - RKC Waalwijk vs AFC Ajax Amsterdam
epaselect epa10893037 Players and personnel surround RKC Waalwijk goalkeeper Etienne Vaessen after his injury during the Dutch Eredivisie match between RKC Waalwijk and Ajax Amsterdam, in Waalwijk, the Netherlands, 30 September 2023. EPA/OLAF KRAAK Fotó: OLAF KRAAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megelevenedtek a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokság ijesztő jelenetei a holland bajnokságban. Két évvel ezelőtt a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccsen esett össze, majd csapattársai a saját testükkel takarták a kamerák elől, miközben újraélesztették. Most nagyon hasonló jelenetek játszódtak le a Waalwijk–Ajax meccsen.

Eredivisie - RKC Waalwijk vs PSV Eindhoven
Etienne Vaessen kritikus állapotba került az Ajax elleni meccsen. Fotó: EPA/Maurice Van Steen

Az Ajax 3-2-re vezetett, amikor a 84. percben Carlos Forbs indította Brian Brobbey-t egy vendégtámadásnál. A labda után futó korábbi lipcsei támadó és a Waalwijk kimozduló kapusa az ötös vonalánál egymásnak ütköztek, Brobbey a lábával eltalálta Vaessen fejét (pontosabban talán a nyakát), aki ezután eszméletlenül terült el a földön.

A játékvezető azonnal megszakította a meccset, a játékosok kétségbeesetten kiáltoztak segítségért, és hamarosan előkerültek az Eriksen-esetnél látott, vészjósló ponyvák is, amikkel takarták a bajba jutott futballistát. Sajtóhírek szerint Vaessent újra kellett éleszteni a pályán. Akárcsak Eriksen esetében, sikerrel járt a beavatkozás, a kapus a kórházban magához tért, és Frank van Mosselveld, az Waalwijk elnökségi tagja megerősítette, hogy stabil az állapota.

– Magához tért és kórházba szállították. Etienne egy ideig ki volt ütve, nagy elismerés az orvosoknak, akik azonnal megkezdték az újraélesztést a protokollnak megfelelően – nyilatkozta Frank van Mosselveld, akit a Goal.com idézett. – Megdöbbentő volt látni az esetet, arra gondolt az ember, hogy szívprobléma, de most már nem annak tűnik. Nyilvánvalóan sokkolt mindenkit. A lepedőkből és a takarásból is érződött, hogy nagy a baj.

Több játékos sírva fakadt a pályán

A 28 éves kapus kálváriája megviselte a játékosokat, többen sírva fakadtak a pályán. A mérkőzésből hátralévő időt már nem játszották le a csapatok, egyelőre nincs hír arról, hogy mi lesz a találkozó sorsa. Az Ajax rövid időn belül másodszor járt úgy, hogy félbeszakadt a bajnokija, nemrég a Feyenoord elleni rangadón szurkolói rendbontás miatt nem tudták lejátszani a meccset az amszterdamiak, akik azt a találkozót hét közben fejezték be, s 4-0-ra kikaptak.

Borítókép: Nagy volt a riadalom az Ajax szombati meccsén (Fotó: EPA/Olaf Kraak)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.