Erling Haaland rablás áldozata lett a párizsi gálán? + videó

Hétfő éjjel az argentin Lionel Messi pályafutása során nyolcadik alkalommal nyerte el az Aranylabdát, a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését. Ahogy minden szavazásnál, most is felvetődik, hogy igazságos-e a végeredmény, és sokak szerint inkább a norvég Erling Haaland érdemelte volna meg a trófeát.

2023. 10. 31. 6:55
Haaland, Erling
Párizs, 2023. október 30. Erling Haaland, a Manchester City norvég csatára az élettársa, Isabel Haugseng Johansen társaságában az Aranylabda átadási ünnepségére érkezik a párizsi Chatelet Színházba 2023. október 30-án. Az év legjobb labdarúgójának díját a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választásának alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

8-5-re nyert ellen – afelől aligha lehet kétség, végeredményt hirdethetünk a futball két korszakos hérosza között az Aranylabdáért folytatott huzakodásukban. A 36 éves Messi az Egyesült Államokban az Inter Miami csapatában vezet le, és a párizsi díjátadó gálán a trófea átvétele után maga is kijelentette, hogy most már jöjjenek a fiatalok. A két évvel idősebb Ronaldo Szaúd-Arábiában az al-Nasszr játékosa, s bár a portugál továbbra is termeli a gólokat, a legmagasabb csúcsra már számára sincs visszaút. Előretekintve Messi is kiemelte, hogy a norvég és a francia – akik most mögötte végeztek a szavazáson – követhetik majd. Mi több, azt is kibökte, hogy Haaland már most is megérdemelte volna.

Haaland, Erling
Erling Haaland a legjobb csatárt megillető trófeával. Fotó: Mohamed Badra

Sokak szerint bizony már most is Haalandnak kellett volna megkapnia az Aranylabdát, aki fantasztikus idényt zárt a Bajnokok Ligája-győztes, Angliában a bajnokságot és az FA-kupát is megnyerő Manchester Cityvel: az 56 gólt szerző norvég támadó el is nyerte a Gerd Müller-trófeát, vagyis ő lett a 2022–2023-as idény legjobb támadója. Messi annak köszönheti az Aranylabdát, hogy tavaly év végén vb-címig vezette az argentin válogatottat. Idén viszont a Paris SG csapatával már a nyolcaddöntőben búcsúzott a BL-től.

A Nemzeti Sport labdarúgórovatát vezető Vincze András a következő sorrendet állította fel a France Footballnak elküldött 2023-as Aranylabda-szavazásakor: 1. Lionel Messi, 2. Kylian Mbappé, 3. Erling Haaland, 4. 5.

Erling Haaland ötvenhat gólja:

Messi vagy Haaland?

Szóval, jó néhányan vannak, akik úgy gondolják, hogy inkább Haalandnak járt volna az Aranylabda. Azon pedig ne lepődjünk meg, hogy akiknél Ronaldo van a magasabb polcon, azok mindannyian ezen a véleményen vannak, és szerintük a norvég támadót Párizsban egyszerűen kirabolták.

Forrás: X

A Troll Football szerint az Aranylabda így került Messihez:

No persze Messi rajongói is üzennek Ronaldo szurkolótáborának, ne keseredjenek el, még a kedvencük is nyerhet trófeát:

Forrás: X/ACE

Az Aranylabda-győztesek rangsora klubok szerint:

12 győzelem: Real Madrid (Cristiano Ronaldo 4, Di Stéfano 2, Kopa, Figo, Ronaldo, Cannavaro, Modric, Benzema), FC Barcelona (Messi 6, Cruyff 2, Suarez, Sztoicskov, Rivaldo, Ronaldinho)
8: Juventus (Platini 3, Sivori, P. Rossi, R. Baggio, Zidane, Nedved), AC Milan (Van Basten 3, Rivera, Gullit, Weah, Sevcsenko, Kaká)
5: Bayern München (Beckenbauer 2, K.-H. Rummenigge 2, G. Müller)
4: Manchester United (Law, B. Charlton, Best, Cristiano Ronaldo)
2: Dinamo Kijev (Blohin, Belanov), Hamburger SV (Keegan 2), Internazionale (Matthäus, Ronaldo)
1: Ajax Amsterdam (Cruyff), Benfica (Eusebio), Blackpool (Matthews), Borussia Dortmund (Sammer), Borussia Mönchengladbach (Simonsen), Dukla Praha (Masopust), Dinamo Moszkva (Jasin), FERENCVÁROS (ALBERT FLÓRIÁN), FC Liverpool (Owen), Olympique Marseille (Papin), Paris Saint-Germain (Messi), Inter Miami (Messi)

A győztesek rangsora országok szerint:
8 győzelem: Argentína
7: NSZK/Németország, Hollandia, Portugália, Franciaország
5: Anglia, Brazília, Olaszország
3: Spanyolország, Szovjetunió
2: Csehszlovákia/Csehország
1: Bulgária, Dánia, Észak-Írország, Libéria, MAGYARORSZÁG, Skócia, Ukrajna, Horvátország

A győztesek rangsora bajnokságok szerint:
24 győzelem: Spanyolország
18: Olaszország
9: NSZK/Németország
6: Anglia
3: Szovjetunió
2: Franciaország
1: Csehszlovákia, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Portugália, Egyesült Államok

Borítókép: Erling Haaland élettársa, Isabel Haugseng Johansen társaságában nem látszik nagyon boldognak (Fotó: MTI/EPA/ Mohamed Badra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.