Sikoltozva, őrjöngve fogadták a magyar sportolónőt az Egyesült Államokban + videó

Amint arról beszámoltunk, az Antwerpenben vasárnap befejeződött torna-világbajnokságon vasárnap este lett hivatalos, hogy a még szombaton ugrásban döntőbe jutott, a vb-n nyolcadik helyen zárt Bácskay Csenge megszerezte az olimpiai kvótát. A húszéves Bácskay az Egyesült Államokban tanul, a Nebraska Egyetem hallgatója, és hétfőn vissza is érkezett Amerikába. S nem akármilyen fogadtatásban részesült.

2023. 10. 09. 19:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma már hivatalosan is bejelenthetem, hogy az idei világbajnokságon kvalifikáltam magam a jövő évi párizsi olimpiára! Hihetetlenül boldog vagyok, hiszen egy gyerekkori nagy álmom vált ma valóra. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a felkészülésemhez!” – írta ki vasárnap este a Facebook-oldalára Bácskay Csenge, aki szombaton úgy lett nyolcadik ugrásban a vb-n, hogy egy órával a döntő előtt tudta meg, ő is a szerekhez léphet a fináléban.

Bácskay Csenge
Bácskay Csenge a vb-döntőben Fotó: MTI/AP/Geert vanden Wijngaert

Bácskay Csenge ugrásai a vb-döntőben:

Bácskay Csenge erre a fogadtatásra aligha számított

A tornásznő Antwerpenből az Egyesült Államokba utazott, már vissza is érkezett Lincolnba, ahol a Nebraska Egyetemen igazán emlékezetes fogadtatásban részesült; mindenki nagyon örül, hogy kijutott az olimpiára – sikoltozva, őrjöngve fogadták a társai. Mindez az egyetem Twitter-oldalára is felkerült. Nagyon büszkék a magyar hallgatójukra:

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) vasárnap este bejelentette a kvótaszerzők listáját, amelyen Bácskay Csenge neve is szerepel, ekkor dőlt el, hogy ő is biztosan ott lesz a jövő évi párizsi olimpián. A FIG megerősítette a magyar szakvezetés várakozásait, így Mészáros Krisztofer, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge, valamint további egy magyar tornásznő már biztosan részt vehet 2024-es ötkarikás játékokon. S a világkupaversenyekről jövőre még egy magyar férfi tornász is kijuthat az olimpiára.

S egy civil kép Bácskay Csengéről:

Mészáros Krisztofer szeme előtt már Párizs lebeg

A magyar delegáció többi tagja pedig Budapesten a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren landolt. S az olimpiai kvótás Mészáros Krisztofer és a magyar csapatvezető, Altorjai Sándor nyilatkozott a Magyar Tornaszövetség médiacsapatának.

– Alapvetően csapatkvótáért mentünk az antwerpeni világbajnokságra. Sajnos azonban ez nem jött össze. Összességében örülök az egyéni kvalifikációmnak, és annak, hogy bejutottam az egyéni összetett döntőbe, ahol végül a 11. helyen végeztem. Innentől a következő nagy cél az, hogy a lehető legjobban felkészüljek az olimpiára – mondta Mészáros Krisztofer.

Altorjai Sándor szerint színvonalas világbajnokságon vagyunk túl.

– Rangos vb-t rendeztek Antwerpenben, magas pontszámú gyakorlatokat láthattunk. Mind a nőknél, mind a férfiaknál a csapatkvóta megszerzése volt a cél, ez nem sikerült, de négy olimpiai indulási jogot gyűjtöttek tornászaink. Dolgozunk tovább, hiszen a fiúk esetében jövőre további kvótaszerzési lehetőségek lesznek – tette hozzá a sportvezető.

Borítókép: Bácskay Csenge ezúttal nem tornadresszben (Forrás: Instagram/bacskaycsenge)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.