Sportszakmai előadások, talkshow és díjátadó a Puskás Arénában

Október 19-én, azaz jövő csütörtökön a Puskás Aréna ad otthont a 2023-as Sport Forum Hungary konferenciának. A rendezvény a sport számos területét érinti, hazai és külföldi szakértők előadásai zajlanak három teremben. A magyar labdarúgó-válogatott közelmúltbeli csillagai, Szalai Ádám, Király Gábor, Hajnal Tamás és Dzsudzsák Balázs könnyedebb beszélgetésen mesélnek, a konferencia zárásaként pedig szakmai díjak is gazdára találnak. A Sport Forum Hungary főszervezője, Papp Gábor kiemelte, hogy a rendezvény néhány éven belül a kelet-közép-európai régió meghatározó sportkonferenciájává válna.

2023. 10. 13. 15:29
Sport Forum Hungary
Fotó: Sport Forum Hungary/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Milyen múltra tekint vissza a rendezvény?
– A Sport Forum Hungary nevű átfogó sportkonferenciát tavaly rendeztük meg először – idézte fel lapunknak Papp Gábor főszervező. – A 2022-es eseményhez hasonlóan idén is a Puskás Aréna rendezvényközpontjában lesz a konferencia, három teremben zajlanak párhuzamosan az előadások.

Deutsch Tamás
Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke is az előadók között lesz (Fotó: Sport Forum Hungary/Micheller Szilvia)

– Ki a Sport Forum Hungary célközönsége?
– Elsősorban a régió sportszakemberei. Fontos célunk volt az idei évre, hogy nemzetközivé váljon a konferencia, tavaly a 650 résztvevő döntő többsége magyar volt, az előadók között volt néhány külföldi szakember. Idén a hazai előadók mellett érkeznek szakemberek Lengyelországból, Szlovákiából, Dániában, Svájcból, Svédországból, Törökországból, Ausztriából és Németországból is, és a résztvevők között is nagyobb arányban lesznek külföldiek. Előreláthatólag a közönség harminc-negyven százalékát teszik ki, bár pontos számot majd csak a konferencia után lehet mondani, hiszen továbbra is kaphatók még a jegyek a honlapunkon. A következő években szeretnénk folytatni a tendenciát, célunk, hogy a Sport Forum Hungary a kelet-közép-európai régió meghatározó sportkonferenciája legyen.

– Hogyan állt össze az idei program?
– Meghatároztunk néhány kiemelt témát, ami aktuálisan érdekes és releváns. A már taglalt nemzetközi nyitás mellett ilyen a fenntarthatóság, amely az élet minden területén slágertéma. Ezt nem csak ökológiai szempontból értelmezzük, fontos vizsgálni azokat a körülményeket, amelyek egy létesítmény üzemeltetése vagy egy sportág továbbfejlesztése szempontjából meghatározók, legyen szó a finanszírozásról vagy éppen az adott sportág népszerűségéről, közvetíthetőségéről. Kiemelt téma még a digitalizáció: a mesterséges intelligencia a sporton belül is izgalmas téma. Eddig is használtunk már analitikán, digitális eszközön alapuló módszereket a sportban, ennek a területnek az aktuális kihívásairól több előadás, illetve kerekasztal-beszélgetés lesz, amelyek megpróbálják bemutatni, hogy jelenleg hol tart a sport és a mesterséges intelligencia viszonya. Összességében a sokszínű program a sport minden területét igyekszik lefedni: sportvezetés, sportegyesületek, sportszövetségek, sportképzés a felsőoktatásban, sportjog, sportszponzoráció, sportmarketing, sporttechnológiák, nők a sportban. Mindenképpen törekedtünk arra, hogy a verseny- és a szabadidősport legfontosabb kérdései is kellő súllyal jelenjenek meg a konferencián.

– Az előadói körből kik vonzhatják a legtöbb érdeklődőt?
– Nehéz kiemelni valakit közülük, hiszen a magyar sportvezetésből, illetve a magyar sport meghatározó alakjai közül nagyon sokan itt lesznek. A szakmai beszélgetések mellett este lesz egy színesebb programelem, egy nagy talkshow. Ennek részeként a magyar labdarúgó-válogatott néhány olyan közelmúltbeli kiválóságával lehet beszélgetni, akik külföldön játszottak karrierjük jelentős részében. Király Gábor, Hajnal Tamás és nem csak a szakmáról beszél majd, ez könnyedebb, sztorizgatással tarkított programpont lesz.

– A konferencia díjátadóval zárul. Milyen díjakat osztanak ki?
– Összesen tizenkét kategóriában adunk át díjakat, ezek közül háromban objektív pontozás alapján: a legértékesebb sportolónak, sportcsapatnak és parasportolónak. A további kategóriákra pályázni lehetett, s a három angol nyelvű kategória arany díjazottja nemzetközi megméretésre is továbbjut, amelyen akár újabb díjat nyerhet jövőre, a lengyelországi Sportbiz konferencián.

A tavalyi konferencia képekben:

Borítókép: Tavaly is sok érdeklődőt vonzott a Sport Forum Hungary (Fotó: Sport Forum Hungary/Micheller Szilvia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.