Szoboszlai nehezen pörgött fel a Liverpool első közös edzésén + videó

Csütörtökön már Szoboszlai Domninik is együtt készült a többiekkel a Liverpool edzőközpontjában. Nincs idő pihenni, a Liverpool–Everton derbi nyitja a Premier League 9. fordulóját szombaton már kora délután, fél kettőtől. Szoboszlai Dominik kénytelen gyorsan átállítani a bioritmusát, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két mérkőzése egyaránt 20.45-kor kezdődött.

2023. 10. 20. 7:58
Harvey Elliott Szoboszlai Dominik Endo Vataru Liverpool, derbi, Everton, edzés
Fotó: Getty Images/Matt McNulty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az elsők között érkezett az AXA edzőközpontba, a Liverpool csütörtöki tréningjére. Ez persze csak közvetetten derül ki az edzésről készült videóból: miközben a társak sorra befutnak, Szoboszlai már az étkezőben ücsörög, a telefonjába merülve. Láthatjuk, amint Cody Gakpo széles vigyorral és csattanós pacsival üdvözli Szoboszlait, nyilván annak örömére, hogy a Franciaországtól elszenvedett vereség után kedden Hollandia győzött Görögországban, és a magyar válogatotthoz hasonlóan lényegében már kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra.

Szoboszlai Dominik, Litvánia, Liverpool
Szoboszlai Dominik egy-egy góllal és gólpasszal járult hozzá a kaunasi 2-2-höz. Fotó: Illyés Tibor

A Liverpool, miként megírtuk, rendszeresen köszönti azon válogatott játékosait, akik a csapatukkal már kijutottak az Európa-bajnokságra, de persze a klub Szoboszlai Litvánia elleni góljáról és gólpasszáról sem feledkezett meg.

 

Baráti közösség a Liverpool

Az is jól látható, hogy a Liverpool játékosai olyan örömmel üdvözlik egymást, mint a kisiskolások a nyári szünet után, érezhetően baráti közösséget alkot a csapat.

A játékosok ezután először az ezdőterembe vonulnak, s azt láthatjuk, hogy Szoboszlainak a két kemény válogatott meccs és az utazás után némi időre van szüksége ahhoz, hogy újra teljes erőbedobással készüljön: miközben a többség erősít, ő spinninggel kissé unottan.

Az edzés könnyed labdás átmozgatással folytatódik, ekkor már Szoboszlai is jókedvűen végzi a gyakorlatot, noha ezúttal olyan snitt nem került a videóba, hogy lőne egy bombagólt.

 

Premier League-rajt az Everton elleni derbin

Mindenesetre nincs megállás, nincs pihenő. Szoboszlai Dominikkel kedden 20.45-től játszott Kaunasban, a szerda nyilván az utazással telt el. Csütörtökön mindjárt edzés, szombaton pedig 13.30-tól a Liverpool–Everton derbi nyitja a Premier League 9. fordulóját. A Liverpool a legutóbbi két bajnokin csupán egy pontot szerzett, előbb a botrányos VAR-döntésről hosszú időre emlékezetes rangadón kikapott a Tottenhamtől, majd 2-2-t játszott a Brighton vendégeként, igaz, így is a negyedik a tabellán. Az Everton rosszul rajtolt, hét ponttal csak a tizenhatodik, ez alapján egyértelműen a Liverpool a derbi esélyese.

Javít-e a Manchester City?

A válogatott mérkőzések előtt a Manchester City okozott meglepetést a Premier League-ben. Pep Guardiola címvédőhöz méltón, hat győzelemmel kezdte az idényt, ám a legutóbbi két bajnokiját elvesztette a Wolverhampton, majd az Arsenal ellen, sőt a Ligakupából is kiesett a Newcastle vendégeként, kész szerencse, hogy a Bajnokok Ligájában legalább nyerni tudott az RB Leipzig ellen. A City szombaton a Brightont fogadja.

Premier League, 9. forduló

Szombat
Liverpool–Everton (13.30, tv: Spíler1) 
Bournemouth–Wolverhampton (16.00)
Brentford–Burnley (16.00)
Manchester City–Brighton (16.00, tv: Spíler1)
Newcastle United–Crystal Palace ((16.00, tv: Match4)
Nottingham Forest–Luton (16.00)
Chelsea–Arsenal (18.30, tv: Spíler1)
Sheffield United–Manchester United (21.00, tv: Match4)

Vasárnap
Aston Villa–West Ham United (17.30, tv: Spíler1)

Az élcsoport:
1. Tottenham 20 pont
2. Arsenal 20
3. Manchester City 18
4. Liverpool 17

Borítókép: Szoboszlai Dominiket örömmel fogadták a társak a válogatott meccsek után 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.