Sztankovics és Máté Csaba közös érdeme: a Fradi a világ legjobb formában lévő csapata

A legutóbbi tíz mérkőzésre vetített statisztika alapján a Ferencváros a földkerekség legjobb formában lévő csapata. A siker Dejan Sztankovics és Máté Csaba közös érdeme. A Fradi csütörtökön a Fiorentina vendégeként lép pályára a Konferencialigában.

2023. 10. 03. 17:18
Ferencváros, a legjobb, Dejan Sztankovics
Budapest, 2023. szeptember 21. A gyõztes ferencvárosi csapat tagjai a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének elsõ fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Cukaricki mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én. A Ferencváros 3-1-re legyõzte a szerb csapatot. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös, de nem alaptalan statisztikát is számon tart a népszerű, alapvetően az átigazolásokkal és a piaci tendenciákkal foglalkozó Transfermarkt. Az aktuális forma alapján rangsorolják a földkerekség valamennyi futballklubját oly módon, hogy megnézik, a legutóbbi tíz mérkőzésükön milyen eredményt értek el. Nos, e szerint jelenleg hat olyan csapat akad, amelyik a legutóbbi tíz mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. S a gólkülönbséget is ide számítva – miként a Metropol kiszúrta – a Ferencváros áll az élen, többek között a erősítette szaúdi Al-Nasszrt is megelőzve. Íme, a Transfermarkt listája:

Transfermarkt, Ferencváros
 

Fele-fele részben Máté Csaba is Sztankovics érdeme

Ezen a sikeren jelenleg fele-fele arányban osztozik a Ferencváros jelenlegi és előző edzője. Dejan Sztankovics eddig öt mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, akik mind az ötöt megnyerték, legutóbb, szombaton az MTK-t ütötték ki 6-1-re. Előtte Máté Csaba vezérletével a Fradi tíz fellépéséből kilencet nyert meg – csak a Puskás Akadémiától kapott ki –, s a sorozat második fele százszázalékos mérleget hozott.

 

A Fradi csütörtökön a Fiorentina vendégeként lép pályára a Konferencialiga csoportkörének második fordulójában, mondani sem kell, Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzőjeként még nem állt ekkora próba előtt. Az lenne az igazi bravúr, ha a tízmeccses ablak ezután is maximális értéket mutatna.

Borítókép: Van mit ünnepelni. A statisztika alapján is kiváló formában van a Ferencváros (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.