Visszatért a családtag a soproni fedélzetre

November második felében egy közönségkedvenc családtag és egy sokoldalú center csatlakozik a fiatalokkal teletűzdelt, formálódó Sopron Basket keretéhez. A saját nevelésű, honi státussal rendelkező Alekszandra Crvendakics mindössze 18 évesen érkezett Sopronba, majd hat csodálatos szezont követően új kihívásokat keresett, a Lyon, a Salamanca és a Mersin csapata után ért vissza a hűség városába.

2023. 10. 26. 12:00
null
Sopron 20180110 Kosárlabda 2018 Tavasz Nők Női Euroliga mérkőzés Sopron Lille Aleksandra Crvendakic Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandra Crvendakics visszatér Sopronba. A saját nevelésű játékos a Lyon, a Salamanca és a Mersin csapata után újra a Sopron Basketet erősíti. De nem csak Crvendakiccsal erősödik a tavalyi Euroliga-győztes alakulat. A 27 éves center, Beatrice Mompremier az amerikai egyetemi évek után három szezonon keresztül erősítette a Győr csapatát, ahol magyar állampolgárságot kapott. A két játékos november második felétől áll a Sopron Basket rendelkezésére, így a válogatott selejtezők novemberi szünete után, a Cegléd elleni mérkőzésen akár már pályára léphetnek.

Alekszandra Crvendakics már bizonyított Sopronban. Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A klub ügyvezetője, Török Zoltán igyekezett megvilágítani az erősítéseket megalapozó szakmai koncepciót. – Egy klub igazoláspolitikáját a piaci és egyéb körülmények erősen determinálják. Így van ez a mi esetünkben is, amikor az egészségügyi állapot vagy a korösszetétel jelöli ki az irányt. Ezért is vagyok különösen büszke arra, hogy a miénk újra és újra össze tud kapcsolódni azzal a filozófiával, amit a csapatépítésről vallunk.

Öt éve, 2018. április 22-én este Sopronban, az Euroliga döntőjében a soproni kezdő ötös futott ki a pályára: Fegyverneky, Turner, Crvendakics, Milovanovic, Határ. Nos, Alekszandra hazatértével ennek az ötösnek most valamennyi tagja újra a fedélzeten, rendelkezésre áll és akár együtt is a pályán lehet, csaknem hat év eltelte után – folytatta az ügyvezető. A 2018-as kezdő ötös együtt több mint negyven szezont „szolgált” Sopronban. A történet hamarosan folytatódik.

Borítókép: Alekszandra Crvendakics újra Sopronban játszik (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.