Sérülések és be nem tartott ígéretek nehezítik a Sopron Basket életét

A tavalyi Euroliga-győztes Sopron Basket az anyagi gondok miatt a most kezdődő idényben távol marad a nemzetközi porondtól, de most kiderült, a bajnokságra sem tud zavartalanul felkészülni. A klubtól származó információk szerint egy játékosa megsérült, ketten csak később érkeznek vissza a WNBA-ből, mint ígérték, és egy klasszisa tisztító műtéten esik át.

2023. 09. 12. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég még Európa trónján ült, most viszont komoly gondokkal küzd a Sopron Basket. A csapat tavaly áprilisban óriási bravúrt végrehajtva megnyerte a kontinens legrangosabb női sorozatát, az Euroligát, és akkor még csak sejteni sem lehetett, hogy hamarosan nagy fordulat áll be a klub életébe. A soproniak az idén nem jutottak be az Euroliga négyes döntőjébe, amire 2018 óta nem volt példa, majd nemsokára robbant a bomba: Török Zoltán ügyvezető június 15-én bejelentette, a klub anyagi biztonságának a megőrzése érdekében a csapat a következő idényben nem indul el a nemzetközi porondon egyik kupában sem.

Ekkor volt a csúcson a Sopron   Fotó: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Elif Ozturk Ozgoncu

Nagy fegyverténynek számított, hogy ennek ellenére a fiatal sikeredző, Gáspár Dávid maradt a kispadon, és aláírta az új szerződését több olyan neves kulcsjátékos, mint Jelena Brooks, Határ Bernadett és Turner Yvonne. A csapat már jó ideje megkezdte a felkészülést, a múlt héten második lett egy brnói tornán, szerdán pedig a SERCO UNI Győr ellen játszik a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen, ám a keret jelenleg igencsak tartalékos.

A Sopron Basket a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Erdélyi Alexandra az egyik edzésen súlyos térdsérülést szenvedett, egy szerencsétlen mozdulat során a belső oldal- és a keresztszalagja is elszakadt, és várhatóan az egész szezon kihagyására kényszerül. 

A válogatott center, Határ Bernadett, a vele kötött szóbeli megállapodás ellenére csak a WNBA szezon lezárultát követően, október során csatlakozik a csapathoz, de Turner Yvonne sem érkezett meg a megállapodás szerinti határidőig, 

ő azonban a héten még befuthat. És még nincs vége: a soproniak négy-hat héten keresztül nem számíthatnak Jelena Brooks játékára, akinek egy tisztító jellegű térdműtéten kell átesnie.

A női bajnokság szeptember 30-án kezdődik meg, a Sopron Basket a TFSE-MTK vendégeként rajtol.

Borítókép: Határ Bernadett később érkezik Sopronba, mint ígérte (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.