A Puskás Akadémia a Ferencváros nyomába eredne

A labdarúgó NB I a hét végén a tizenkettedik fordulóval folytatódik. A Puskás Akadémia a Diósgyőr elleni meccsen lépne fel a dobogóra, a Ferencváros a Kecskemét otthonában játszik.

2023. 11. 04. 6:22
Luciano Slagveer, Puskás Akadémia
Luciano Slagveer, Puskás Akadémia Forrás: PFLA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétközi kupameccsek után ma már az NB I folytatódik, elkezdődik a második kör. A Magyar Kupa-búcsúja után a Puskás Akadémia a Diósgyőrt fogadja, a felcsútiak győzelmük esetén átmenetileg felléphetnének a dobogóra. Hornyák Zsolt vezetőedző a szerdai, Ferencváros ellen hosszabbításban elszenvedett kupavereség után érzékeltette, hogy kihívói szeretnének lenni a zöld-fehéreknek, s csapatát tartja a Fradi legnagyobb hazai riválisának. Hogy ez valóban így legyen, ahhoz szükséges, hogy a Groupama Arénában nyújtott színvonalat fenn tudja tartani a Puskás Akadémia.

Tajti Mátyás Marquinhos Ferencváros Újpest
A Ferencváros az Újpest legyőzése után ismét lila-fehér ellenféllel játszik (Fotó: Polyák Attila)

Rápihenhetett a hétvégi fordulóra a Fehérvár, amely már korábban kiesett a Magyar Kupából, a bajnokságban viszont legutóbb kiütéses, 4-0-s győzelmet ünnepelhetett a Diósgyőr ellen. Bartosz Grzelak márciusi kinevezése óta talán még egyszer sem nézett ki ilyen jól a csapat, amely ma este a harmadik helyen álló Újpestet fogadja.

A címvédő és listavezető Ferencváros holnap a tavalyi ezüstérmes Kecskemét vendége lesz, Dejan Sztankovics tovább őrizné veretlenségét a zöld-fehérek kispadján. A szerb vezetőedző először készítheti fel olyan csapat ellen játékosait, amelyről már személyes tapasztalatai is vannak a Fradi élén, szeptemberben a zöld-fehérek a Groupama Arénában Sigér Dávid góljával nyertek 1-0-ra a tavalyi formájától egyelőre messze elmaradó Kecskemét ellen. Sigér holnap biztosan nem lesz a pályán, sérülés miatt nem számíthat rá Sztankovics, ahogy a góllövőlistát vezető Varga Barnabásra sem.

NB I, 12. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Debrecen 12.30 (tv: M4 Sport)
Puskás Akadémia–Diósgyőr 15.45 (tv: M4 Sport +)
Fehérvár–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport +)

Vasárnap
Kisvárda–ZTE 12.30 (tv: M4 Sport)
Kecskemét–Ferencváros 14.45 (tv: M4 Sport)
Paks–MTK 18.30 (tv: M4 Sport +)

Borítókép: A Puskás Akadémia egyelőre a negyedik helyen áll a tabellán (Fotó: PFLA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.