Dejan Sztankovics nem érti a játékvezetői döntést

A Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Genk ellen a konferencialiga csoportkörének negyedik fordulójában. Dejan Sztankovics, a magyar csapat vezetőedzője az eredménnyel nem, csapata játékával viszont elégedett volt. Az értékelés mellett Dejan Sztankovics kritizálta a fehérorosz játékvezetőt, amiért a Ferencvárosnak emberhátrányban kellett játszania a bekapott gólnál.

2023. 11. 09. 21:23
null
20231109 FTC Genk Labdarúgás EK liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után harmadik konferencialiga-meccsén is döntetlent játszott a Ferencváros. Dejan Sztankovics csapata vezetett, de végül 1-1-re végzett a belga Genk ellen. A magyar bajnok továbbra is második helyen áll a csoportjában, több lőtt góljával megelőzve a Genket. Dejan Sztankovics szerint jó meccset játszott egymás ellen a két csapat.

Dejan Sztankovics Ferencváros
Dejan Sztankovics a játékosaival elégedett volt, az eredménnyel nem (Fotó: Mirkó István)

– Mind a két csapat nyílt, intenzív, szervezett futballt játszott, nyomás alá helyezve egymást. Nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, de elfogadom. A játékosaimnak egytől egyig gratuláltam, csapatként dolgoztak a pályán – mondta a szerb szakember. – Magyarországon a Ferencváros a legerősebb csapat, itt mindenkinél jobbnak kell lennünk. Ha háromnaponta játszunk, akkor szükség van a rotációra, ezt Európa legjobb csapatainál is láthatjuk, ehhez minden játékosnak komoly munkát kell befektetnie, koncentrálni kell a regenerációra, a megfelelő étkezésre is. A mai meccsen elégedett voltam az intenzitás fenntartásával, de további előrelépést szeretnék.

Dejan Sztankovics nem érti, miért nem cserélhetett

A Ferencváros 1-0-ra vezetett, mielőtt a Genk egyenlített. Ekkor a magyar csapat emberhátrányban volt, Samy Mmaee már sérülése miatt lejött a pályáról, de Ismael Aaneba még nem állhatott be a helyére.

– A modern felfogásban 10-12 percet hosszabbítanak a játékvezetők. Nem értem, miért nem lehet akkor két percet várni, hogy ne kelljen átmenetileg sérülés miatt tíz emberrel játszanunk. Legfeljebb lenne 15 perc a hosszabbítás – fejezte ki elégedetlenségét Dejan Sztankovics.

Konferencialiga, F csoport, 4. forduló

Ferencváros–Genk 1-1 (0-0), Groupama Aréna, 20 000 néző, jv.: Kulbakov (fehérorosz).
Gólszerző: Pesics (48.), illetve Munoz (62.)

A másik meccs eredménye: Csukaricski–Fiorentina 0-1

A csoport állása
1. Fiorentina 8 pont
2. Ferencváros 6
3. Genk 6
4. Csukaricski 0

Borítókép: Lisztes Krisztán szokatlan pozícióban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.