Hat csapat kedden este révbe érhet a Bajnokok Ligájában

A válogatottak után újra a klubcsapatoké a nemzetközi futballporond, ma folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei. Az 5. forduló mai játéknapján akár hat csapat is révbe érhet, azaz egy körrel a csoportmeccsek vége előtt már biztosan ott lesz a kieséses szakaszban. Egy négyesben azonban már minden eldőlt korábban.

2023. 11. 28. 4:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha átfutjuk a Bajnokok Ligája mai programját, a G csoportra nem érdemes sok időt fecsérelni. Itt a Manchester City és az RB Leipzig már annyival elhúzott a négyes másik két tagjától, hogy biztosították a helyüket a tavaszi folytatásra. Igaz, egy kérdés még nyitva maradt, ez pedig a csoport első helye, ám a németekre aligha fogadna bárki is nagy pénzben, a két csapat egymás ellen játszik, és az angoloknak hazai pályán már egy döntetlen is elegendő az üdvösséghez. A Leipzigből még hiányozni fog minden bizonnyal kispadozik. 

Fotó: AFP

Annál izgalmasabb a másik három csoport, ezekben még többen is érdekeltek a jó folytatásban. Az E jelű négyesben csak a skót Celtic reményei úsztak el a gyakorlatban, az Atlético Madrid Rotterdamban biztosíthatja be a továbbjutását, ugyanakkor könnyen lehet, hogy a Feyenoordnak csak a spanyolok legyőzése jelentené a remény továbbélését.

 Ha az Atlético szerzi meg a három pontot, a Lazio pedig, hozva a papírformát, két vállra fekteti a Celticet, akkor a két győztes kézen fogva lépne be a kieséses szakaszba már ma este. 

Hasonlóan szoros és többesélyes a helyzet az F csoportban is. A Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund készülhet az ünneplésre, de csak akkor, ha a francia bajnok vissza tud vágni a Newcastle Unitednek az Angliában elszenvedett 4-1-es vereségért, ráadásul arra is szüksége van, hogy a németek pontot szerezzenek a San Siróban az AC Milan ellen. A dortmundiakat aligha kell motiválni, hiszen győzelemmel már tét nélkül lépnének pályára a zárófordulóban, ugyanakkor angol és olasz siker esetén minden csak két hét múlva dőlne el. 

 

Három csapat hajthat még a két továbbjutó helyre a H csoportban is. Az ukrán Sahtar Donyeck versenyben marad, ha sikerrel veszi a még pont nélküli belga Royal Antwerp elleni találkozóját, és erre minden esély megvan. Ha viszont kikap, akkor a Barcelona és a Porto egy egymás elleni döntetlennel már eléri a célját. 

Az ukránok kudarca azonban szerfelett valószínűtlen, ezért a katalánoknak és a portugáloknak is a győzelemre kell hajtaniuk – a nyertes már továbbjut –, mert a vesztes könnyen nagy bajba kerülhet. 

A Barcelona kispadján tartalék kapusként Yaakobishvili Áron ült a szombati bajnoki meccsen, most ez biztosan nem történik meg, a klub ugyanis a Bajnokok Ligájába nem nevezte az U17-es magyar válogatott játékosát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, keddi mérkőzések

E csoport: Lazio (olasz)–Celtic Glasgow (skót) 18.45 (tv: Sport1), Feyenoord (holland)–Atlético Madrid (spanyol) 21.00, az állás: 1. Atlético Madrid 8 pont, 2. Lazio 7, 3. Feyenoord 6, 4. Celtic FC 1

F csoport: Paris Saint-Germain (francia)–Newcastle United (angol) 21.00 (Sport2), AC Milan (olasz)–Borussia Dortmund (német) 21.00 (Sport1), az állás: 1. Borussia Dortmund 7 pont, 2. Paris Saint-Germain 6, 3. AC Milan 5, 4. Newcastle 4

G csoport: Manchester City (angol)–RB Leipzig (német) 21.00, Young Boys (svájci)–Crvena zvezda (szerb) 21.00, az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. (és továbbjutott) RB Leipzig 9, 3. Crvena zvezda 1 (5-10), 4. Young Boys 1 (4-11)

H csoport: Sahtar Donyeck (ukrán)–Royal Antwerp (belga), Hamburg 18.45, FC Barcelona (spanyol)–FC Porto (portugál) 21.00 (M4 Sport), az állás: 1. FC Porto 9 (9-3), 2. Barcelona 9 pont (8-2), 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Royal Antwerp 0.

Borítókép: A Barcelona és a Porto mérkőzésén nagy csata várható (Fotó: AFP/Miguel Riopa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.