Szoboszlai Dominik, Mohamed Szalah és a Liverpool is folytatta sorozatát

A Premier League 12. fordulójában a Liverpool hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Brentfordot. A Vörösök magyar játékosa, Szoboszlai Dominik szinte végigjátszotta a meccset, a 94. percben cserélte le Jürgen Klopp. Mohamed Szalah két gólt szerzett, összesen már tíz találatnál jár a bajnokságban, s a Liverpool valamennyi idénybeli hazai bajnokiján betalált. Szoboszlai Dominik közel járt a gólpasszhoz, de Darwin Núnez találata néhány milliméteres lesállás miatt érvénytelen maradt a VAR-vizsgálat után.

2023. 11. 12. 16:59
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Liverpool
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-NOTTINGHAM FOREST Fotó: AFP/IAN HODGSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Premier League első tizenegy fordulójához hasonlóan a tizenkettedikben is bekerült a Liverpool kezdőcsapatába. A válogatott szünet előtti utolsó klubmeccsén Szoboszlai a Brentford ellen lépett pályára. A Liverpool százszázalékos hazai mérleggel várta a találkozót, a Brentford pedig hárommeccses bajnoki győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett az Anfieldre.

Szoboszlai Dominik Mohamed Szalah Darwin Núnez
Mohamed Szalah két gólja után is fogadhatta Szoboszlai Dominik gratulációját (Fotó: Getty Images/Steve Bardens)

Míg Szoboszlai eddig valamennyi idénybeli bajnokin kezdett, a Liverpool görög balhátvédje, Konsztantinosz Cimikasz mindössze harmadszor került be a kezdőcsapatba a Brentford ellen, a pontrúgásokat azonban rendre ő végezte el.

Szoboszlai Dominik gólpassza millimétereken múlt

Ahogy az várható volt, a Liverpool irányította a mérkőzést, a Brentford pedig ellentámadásokból próbált helyzeteket kialakítani.

Darwin Núnez az első félidő közepén kétszer is bevette a vendégek kapuját, mégis 0-0 maradt az állás. Az uruguayi támadó előbb Szoboszlai Dominik lőtt passza után talált be, ekkor millimétereken múlt, hogy előrébb helyezkedett az utolsó védőnél.

Néhány perccel később szabad szemmel is jól látható volt, hogy Núnez lesről lépett vissza, mielőtt a kapunak háttal állva a hálóba húzta a labdát.

Mohamed Szalah elképesztő sorozata

Núnez aztán gólpasszal vigasztalta magát, Mohamed Szalahot hozta helyzetbe, az egyiptomi pedig pontosan kilőtte a hosszú sarkot. Szalah így már a Liverpool szezonbeli első hat hazai bajnokiján betalált – az Everton elleni derbin kétszer is –, hasonló idényrajtra korábban csak Les Ferdinand, Alan Shearer és Thierry Henry volt képes a Premier League-ben.

Meglehetett volna a dupla is az első félidőben, de a hosszabbítás ötödik percében Szalah újabb lehetősége kimaradt, 1-0-ra vezetett a szünetben a Liverpool.

Ami nem jött össze az első félidőben, az sikerült a másodikban: Szalah ezúttal fejjel volt eredményes. Az egyiptomi óvatos volt, nem mert örülni, de a VAR-vizsgálat megerősítette, hogy Cimikasz beadása előtt nem volt kint a labda. Szalah ezzel a második játékos lett után, aki eljutott tíz gólig a Premier League 2023/24-es kiírásában.

Dobogón a Liverpool

Szalah duplája után Diogo Jota is betalált, a Liverpool végeredményben magabiztosan őrizte meg idénybeli százszázalékos hazai mérlegét.

Szoboszlai Dominik a hajrában tizenhatoson kívüli lövésével megdolgoztatta a Brentford kapusát, de Flekken védett. A magyar középpályás a 94. percben, a liverpooli szurkolók elismerő tapsa közepette hagyta el a pályát, a tizenkilenc éves James McConnell mutatkozott be a helyén a Premier League-ben.

A Liverpool 3-0-s győzelmével utolérte, sőt jobb gólkülönbségével meg is előzte az Arsenalt, a két csapat egy pontos lemaradásból üldözi a címvédő Manchester Cityt, amely gólzáporos döntetlent játszott a Chelsea otthonában.

Premier League, 12. forduló

Liverpool–Brentford 3-0
Bournemouth–Newcastle 2-0
Arsenal–Burnley 3-1
Crystal Palace–Everton 2-3
Manchester United–Luton Town 1-0
Wolverhampton–Tottenham 2-1
Aston Villa–Fulham 3-1
Brighton–Sheffield United 1-1
West Ham–Nottingham 3-2
Chelsea–Manchester City 4-4

Az élcsoport: 1. Manchester City 28 pont, 2. Liverpool 27 (27-10), 3. Arsenal 27 (26-10)

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Jürgen Klopp is elégedett lehetett az eredménnyel (Fotó: AFP/Ian Hodgson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.