Szoboszlai mit gondol magáról? „Ezt a sztárjátékos sztorit engedjük el” + videó

Nem szállt a dicsőség Szoboszlai Dominik fejébe. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya két gólt rúgott a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Az első különösen szép, ne féljünk a nagy szavaktól, világklasszis teljesítmény volt. Szoboszlai nem kér a nagy szavakból, nem tartja magát sztárjátékosnak. Ha valami, akkor már inkább példakép szeretne lenni.

2023. 11. 20. 4:45
SZoboszlai Dominik
SZoboszlai Dominik Forrás: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha túlozunk, ha azt mondjuk: a fél ország lába előtt hever. A Montenegró elleni Eb-selejtezőn olyan gólt rúgott, amit majd évtizedek múltán is emlegetnek, akik látták. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya élvezi a sikert, a népszerűséget, de az nem szállt a fejébe. Együtt ünnepelt a szurkolókkal, és szerényen a csapattársainak mond köszönetet a gólokért, merthogy nélkülük nem lőhette volna egyiket sem. Neki a csapat a fontos.

Szoboszlai Dominik Nagy Ádám, magyar labdarúgó-válogatott, világklasszis, sztár, Marco Rossi
Szoboszlai Dominik állítja, a csapattársak nélkül semmire sem menne. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szoboszlai azt is elhárította, amikor világklasszis szintű teljesítményként jellemezték a Montenegró ellen mutatott alakítását, csupán annyit jegyzett meg, hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez, amikor pedig sztárnak bélyegezték, még határozottabban vágott vissza: – Ezt a sztárjátékos sztorit engedjük el – reagált határozottan, majd magyarázatként hozzátette:

Ugyanolyan játékosa vagyok a válogatottnak, mint az összes többi. Igen, a Liverpoolban focizom, amire nagyon büszke vagyok, de megdolgoztam érte. Azt szeretném, ha ugyanúgy viszonyulnának hozzám, mint a többi játékoshoz.

 

Szoboszlai szeretne példaképpé válni

Szoboszlai arról is beszélt a találkozót követő sajtótájékoztatón, hogy neki is voltak példaképei, és ő is szeretné példaképpé válni. – Úgy néz ki, jó úton haladok – állapította meg tárgyilagosan, de úgy gondolja, még sokat kell tanulnia, fejlődnie. Ugyanakkor nem is álszerény, tudja, mire képes, és ha száz százalékot nyújt, akkor ez jön ki belőle.

Visszatérően hangsúlyozta, neki a csapat az igazán fontos. – Ugyanúgy örülök a csapatnak, mint a két gólomnak – így zárta le a kérdést.

 

Dibusz Szoboszlairól: Mint anno Messi a Barcelonában

A társak bezzeg nem fukarkodtak a dicsérettel. – Olyan érzése volt az embernek, mint néhány évvel ezelőtt, amikor Messi a Barcelonában a topformájában volt: gondolt egyet, végigment a pályán, és gólt lőtt – méltatta Szoboszlait Majd a meccsen több bravúros védést bemutatott kapus kiemelte: Szoboszlai amellett, hogy hihetetlen szintű játékos, igazi vezér a pályán, húzza magával a többieket.

A csapatkapitányt Nagy Zsolt és is agyon dicsérte , pedig őszintén kimondta, még ha olykor annak is tűnik, Szoboszlai cseppet sem nagyképű.

Arról, hogy Szoboszlai milyennek tartja önmagát, az alábbi videóban nézhet meg vallomásos részleteket:

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik példaképpé szeretne válni (Fotó: Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.