A szétzilált Ferencváros szépen tudott búcsúzni 2023-tól

A labdarúgó NB I 17. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros tartalékosan is gond nélkül győzte le 3-0-ra a Zalaegerszeget. A félidő még 0-0 volt, ám a Fradi már akkor is több góllal vezethetett volna, és ha a helyzeteinek csak a felét értékesíti, akkor csúnyán kiüthette volna a vendégeket.

2023. 12. 17. 18:06
null
20231217 Ferencváros Zalaegerszeg labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros szétzilálódott a bajnokság és a nemzetközi porond kettős terhelése közben. Dejan Sztankovics vezetőedző az utolsó idei bajnoki fordulóban azokból állíthatta össze a csapatát a Zalaegerszeg ellen, akik vállalni tudták a játékot, így aztán a címvédő kissé megtépázottan zárta az évet – és ez lehetett az, amiben a ZTE reménykedhetett a Groupama Arénában. 

A címvédő így is fölényben futballozott, akadt néhány helyzete, Dombó Dávid azonban jól védett, és bizony a Fradi hatalmas ziccereket is elhibázott az első félidőben. A fordulás után viszont gyorsan javított, az 50. percben egy szép támadás végén Lisztes Krisztián hat méterről talált a kapuba – 1-0. Ezt követően is a vendégek tizenhatosának a környékén zajlott a játék, sok lehetőség maradt ki, a ZTE erejéből nemigen futotta veszélyes ellentámadásokra. A szétzilált Fradi csak önmagához képest volt szétzilált, az alkalmi összeállításában is jóval erősebbnek tűnt a kiesés ellen harcoló ellenfelénél.

El is döntötte a meccset a saját javára a Ferencváros a 76. percben, egy szöglet után lecsurgó labdát Aaneba lőtt a hálóba – 2-0. Tíz perccel később a házigazdák grundfocira emlékeztetően passzolták ki az egerszegi védelmet, Ben Rondam pedig a bal felső sarokba helyezett – 3-0. Nagyon sima meccs volt, a Fradi ki tudta használni a Paks szombati vereségét, és csak egy pont a hátránya a tabellán a tavaszi folytatás előtt.

NB I, 17. forduló:
Szombat:
Fehérvár FC–Paksi FC 3-0 (2-0), Sóstói Stadion, 4078 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Katona M. (1.), Kodro (20., 68.)

Kisvárda Master Good–Újpest FC 4-0 (1-0), Várkerti Stadion, 1815 néző, jv.: Rúsz, gólszerzők: Ilievski (34., 53.), Navratil (46.), Nikolov (67.)

Diósgyőri VTK–MTK Budapest 3-3 (1-1), Miskolc, 3412 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Szatmári (32.), Hej (77., öngól), Franchu (79.), illetve Stieber (19.), Antonov (64.), Végh (82.)

Vasárnap:

Kecskeméti TE–Debreceni VSC 1-1 (0-1), Kecskemét, 2231 néző, jv.: Zierkelbach, gólszerzők: Banó-Szabó (80.), illetve Szécsi (45+1.)

Ferencvárosi TC–Zalaegerszegi TE FC 2-0 (0-0), Groupama Aréna, 7017 néző, jv.: Káprály, gólszerzők: Lisztes (50.), Aaneba (76.), Ben Rondam (87.)

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 18.00

 

Borítókép: A fáradt Fradi örülhetett az utolsó bajnoki fordulóban (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.