Kínos kézfogással ért véget a magyar lány világbajnoki döntője + videó

Vasárnap véget ért az angliai Lakeside klubban a Nemzetközi Dartsszövetség világbajnoksága. A junior lányok döntőjében volt magyar érdekeltség is, Turai Krisztina egy simább szett után a másodikban megszorongatta az ellenfelét, de végül az olasz Aurora Fochesato szerezte meg az aranyérmet. Igaz, ő volt az utolsó, aki ezt megtudta.

2023. 12. 11. 11:35
Turai Krisztina darts
Fotó: Facebook/Magyar Darts Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A darts különös helyzetben van a sportágak között, hiszen épphogy véget ért a világbajnokság, a héten már kezdődik a következő. Ez azonban egyetlen játékosnak sem jelent duplázást: akik a Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) vasárnap véget ért tornáján játszottak, azok nem vehetnek részt a Profi Dartsvállalat (PDC) december 15-én, pénteken rajtoló, a döntő januári időpontja miatt hivatalosan már 2024-es tornáján. A PDC tornáján egyetlen verseny zajlik, a WDF-vb-n viszont külön osztottak trófeát a nők, valamint a junior fiúk és lányok legjobbjának is. Magyar játékosoknak csak a WDF-vb-n szurkolhattunk, Turai Krisztina a lányok között ezüst-, Borbély András a fiúk között bronzérmet szerzett.

WDF darts világbajnokok magyar ezüst
A WDF dartsvilágbajnokság aranyérmesei. Aurora Fochesato (balra) a junior lányok döntőjében a magyar Turai Krisztina ellen nyert. Forrás: X/WDF Darts

Mindkét magyar fiatal a világbajnokság előtti tornákon alapozta meg az érmét, ugyanis nagyon szűk elitbe kellett bekerülniük: a junior fiúk versenyén négyen vehettek részt az ikonikus helyszínen, a Lakeside klubban, míg a junior lányok versenyének csak a döntőjét rendezték itt.

Turai Krisztina ellenfele az olasz Aurora Fochesato volt, aki az első szettet simán nyerte meg, a másodikban viszont Turai vezetett 2-1-re. A következő két leget azonban Fochesato nyerte, ezzel ő lett a világbajnok.

Turai annak rendje és módja szerint kezet nyújtott neki, az olasz lány azonban csak nagyon kényszeredetten fogadta a gesztust. Fochesato ugyanis nem volt tisztában vele, hogy véget ért a mérkőzés, lényegében ő lett az utolsó a csarnokban, aki megtudta, hogy junior világbajnok lett.

 

A meccsnyíl és a kínos jelenet után az ölelés sem maradt el

A felnőttek között korábban Kovács Patrik és Takács Gábor az első, a női mezőnyben Ihász Veronika a második fordulóig jutott a WDF-vb-n.

A férfiak között a belga Andy Baetens lett a világbajnok, a női versenyben az angol Beau Greaves megvédte címét, a junior fiúk legjobbja a holland Bradley van der Velden lett.

 

Borítókép: Turai Krisztina ezüstérmet szerzett (Forrás: Facebook/Magyar Dartsszövetség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.